Κορωνοϊός - lockdown: Επιστρέφει στην καθημερινή ενημέρωση ο Σωτήρης Τσιόδρας

Οι τελευταίες εξελίξεις

Αρθρογράφος: Ιωάννα Πολυχρόνη
Ιωάννα Πολυχρόνη
Youweekly Editor
Κορωνοϊός - lockdown: Επιστρέφει στην καθημερινή ενημέρωση ο Σωτήρης Τσιόδρας

Το lockdown επανέρχεται, μαζί και ο Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος θα βρίσκεται στις ενημερώσεις με το Νίκο Χαρδαλιά. Σύμφωνα με πληροφορίες επανέρχεται η ενημέρωση των Σωτήρη Τσιόδρα και Νίκου Χαρδαλιά για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα.

Πρόκειται για απόφαση του πρωθυπουργού, ο οποίος σε λίγη ώρα θα ανακοινώσει γενικό lockdown σε όλη τη χώρα. Υπενθυμίζεται ότι ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας είχε αποσυρθεί από την τακτική ενημέρωση στις 26 Μαΐου, ενώ είχε συμμετάσχει ξανά εκτάκτως στις αρχές Αυγούστου. Η τελευταία φορά που εμφανίστηκε ήταν στις 27 Οκτωβρίου. Δείτε ακόμα που υπάρχουν τα περισσότερα κρούσματα!

πηγή: athensmagazine

Κορωνοϊός - Τσιόδρας: Τρομάζει ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων

Για την αύξηση της μεταδοτικότητας του κορωνοϊού μίλησε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, μιλώντας, μέσω τηλεδιάσκεψης, στο 31ο Πανελλήνιο Αιματολογικό Συνέδριο.

Όπως σημείωσε ο καθηγητής, ο λόγος που η ασθένεια έγινε πανδημία, είναι ότι δεν υπάρχει ανοσία στον γενικό πληθυσμό. Ενώ, αξίζει να σημειώσουμε ότι χθες 1η Νοέμβρη, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ακόμη 1.687 νέα κρούσματα, 140 διασωληνωμένους και 9 θανάτους, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών να φτάνει τους 635.

Ο κ. Τσιόδρας ανέφερε πως το ποσοστό των ασθενών με κορωνοϊό που νοσηλεύεται στη χώρα μας ανέρχεται σε 9,2%, ενώ στο 21,3% είναι το ποσοστό νοσηλευόμενων ηλικίας 45-54 ετών. Όσον αφορά τις ηλικίες διάγνωσης οι νέοι 18 με 24 ετών είχαν αύξηση τις τελευταίες εβδομάδες.

Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ο πραγματικός αριθμός κρουσμάτων στην Ελλάδα υπολογίζεται τουλάχιστον τρεις φορές πάνω, ενώ αυτή τη στιγμή υπάρχουν στη χώρα 8.437 ενεργά επιβεβαιωμένα κρούσματα. Παράλληλα, ανέφερε πως ο συνολικός αριθμός νοσηλευομένων υπολογίζεται γύρω στους 1.000.

Τις τελευταίες επτά ημέρες στις ηλικίες άνω των 55 ετών είχαμε περίπου 1.000 κρούσματα, δήλωσε ο κ. Τσιόδρας και πρόσθεσε πως αυτό είναι κάτι που «σημαίνει πως με μαθηματική ακρίβεια θα πιεστεί το Σύστημα Υγείας».

Σύμφωνα με τον καθηγητή, η πληρότητα των ΜΕΘ ανά περιοχή είναι στη Δυτική Μακεδονία: 100%, Κεντρική Μακεδονία: 46%, Ήπειρος: 40%, Αττική: 61%, Θεσσαλονίκη: 60% και Θεσσαλία: 40%.

Πηγή: Athensmagazine