Κορωνοϊός: Στους 697 οι νεκροί στην Ελλάδα

Κατέληξε ένας άνδρας στο Γεννηματάς

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: Στους 697 οι νεκροί στην Ελλάδα

Μεγαλώνει η μακάβρια λίστα των νεκρών από κορωνοϊό στην Ελλάδα καθώς σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες κατέληξε ακόμα ένας ασθενής, με τον συνολικό αριθμό των θυμάτων να φτάνει πλέον τους 697.

Ένας 64χρονος άνδρας που νοσηλευόταν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Γεννηματάς και έπασχε από υποκείμενα νοσήματα είναι το πέμπτο άτομο που χάνει τη ζωή του από το πρωί της Πέμπτης.

Νωρίτερα το πρωί κατέληξε μια 92χρονη που νοσηλευόταν σε απλή κλίνη του ΑΧΕΠΑ. Λίγο αργότερα ακόμα μία γυναίκα 78 ετών άφησε την τελευταία της πνοή στο ίδιο νοσοκομείο. Οι δυο γυναίκες είχαν υποκείμενα νοσήματα. Θυμίζουμε πως λόγω του νέου lockdown αποφασίστηκε να δοθεί ένα νέο επίδομα σε ανέργους. Δείτε εδώ αναλυτικά όλες τις λεπτομέρειες.

Κορωνοϊός νεκροί Ελλάδα

Επίσης στο ίδιο νοσοκομείο κατέληξε ένας 73χρονος άνδρας που νοσηλευόταν σε απλή κλίνη του ΑΧΕΠΑ, καθώς και ένας 86χρονος που νοσηλευόταν από τις 25 Οκτωβρίου σε απλή κλίνη στον Ευαγγελισμό. Και οι δύο έπασχαν από υποκείμενα νοσήματα.

Τέλος, το απόγευμα της Πέμπτης ανακοινώθηκε ο θάνατος 77χρονης γυναίκας με υποκείμενα νοσήματα που κατέληξε στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο της Κοζάνης.

Κορωνοϊός: Πότε θα δοθεί το επίδομα των 800

Από τα μέσα Δεκεμβρίου θα καταβάλλεται σταδιακά το επίδομα 800 ευρώ για τους εργαζομένους που θα τεθούν σε προσωρινή αναστολή σύμβασης εργασίας λόγω κορωνοϊού

«Οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων μέχρι και χθες, 4 Νοεμβρίου 2020, που τίθενται σε αναστολή κατά τον μήνα Νοέμβριο, θα λάβουν, εντός Δεκεμβρίου, αντί για 534 ευρώ, 800 ευρώ, υπολογιζόμενο αναλογικά για τις ημέρες που τέθηκαν σε αναστολή.

Η εφάπαξ αυτή οικονομική ενίσχυση στους εργαζόμενους είναι επιπλέον της κάλυψης του δώρου Χριστουγέννων, όπως ήδη έχει εξαγγελθεί και θα εφαρμοστεί», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας για την αποζημίωση ειδικού σκοπού, που είχε ανακοινώσει, νωρίτερα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οπως γνωστοποίησε, η γ.γ. του υπουργείου Εργασίας Αννα Στρατινάκη, η αποζημίωση ειδικού σκοπού για τις αναστολές του Νοεμβρίου που θα είναι 800 ευρώ κι όχι 534 ευρώ θα καταβληθεί στους δικαιούχους από 21 έως 31 Δεκεμβρίου. Αυτό είναι το πακέτο στήριξης σε επιχειρήσεις.

πηγή: iefimerida