Κορωνοϊός: Τι ισχύει για τις μετακινήσεις από τις 21.00 έως τις 5.00

Σας αφορά

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: Τι ισχύει για τις μετακινήσεις από τις 21.00 έως τις 5.00

Περιορισμούς στις μετακινήσεις αλλά όχι νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς για το lockdown που θα ισχύει σε όλη τη χώρα από τις 6 το πρωί του Σαββάτου 7 Νοεμβρίου μέχρι τις 30 Νοεμβρίου και διευκρίνισε τι ακριβώς ισχύει με τις μετακινήσεις από τις 21.00 μέχρι και τις 5.00 .

Σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί, επιστρέφουν οι περιορισμοί στις μετακινήσεις, όπως επιστρέφουν και τα SMS στο 13033 και τα έντυπα μετακίνησης, με τους ανάλογους κωδικούς.

Ωστόσο, αντίθετα με όσα είχαν ακουστεί τις προηγούμενες ημέρες, αλλά και με όσα ισχύουν τώρα από τις 00:00 μέχρι τις 05:00 δεν θα επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα.

Κατά τη ενημέρωση που έκανε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς την Πέμπτη, διευκρίνισε, χωρίς να αναφερθεί στο 21:00-05:00, πως τις βραδινές ώρες θα πραγματοποιούνται εξονυχιστικοί έλεγχοι στους πολίτες από τις Αρχές, ώστε να διαπιστωθεί εάν τηρούνται όλα τα νέα μέτρα. Δείτε αναλυτικά όλα όσα ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Κορωνοϊός lockdown

Οι μετακινήσεις κατά την απαγόρευση κυκλοφορίας, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα forma.gov.gr για τη βεβαίωση μετακίνησης, θα γίνονται ως εξής:

Έτσι λοιπόν η μετακίνηση μεταξύ 21:00-05:00 θα πραγματοποιείται όπως τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας, δηλαδή με μήνυμα στο 13033 και έντυπα μετακίνησης (για εργασία, για λόγους υγείας, ατομικής άθλησης και για έξοδο με το κατοικίδιο).

Παράλληλα, εκείνες τις ώρες θα πρέπει να δικαιολογούνται αυστηρά οι μετακινήσεις για εργασία, για λόγους υγείας, ατομικής άθλησης και για έξοδο με το κατοικίδιο.

Επιπλέον υπενθυμίζεται ότι τα περίπτερα θα μπορούν να λειτουργούν όλο το 24ωρο άρα οι πολίτες θα μπορούν να μεταβούν σε αυτά για να προμηθεύονται τα προϊόντα που εμπορεύονται.

Για μεμονωμένες μετακινήσεις έχετε 3 επιλογές: SMS, εκτυπωμένο και συμπληρωμένο έντυπο βεβαίωσης κίνησης, ή και χειρόγραφη βεβαίωση κίνησης.

Πηγή: eleftherotypos.gr

Κορωνοϊός: Επιτάσσονται ιδιωτικές κλινικές

Την άμεση πρόληψη 300 μόνιμων γιατρών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας αλλά και την αναγκαστική διάθεση ιδιωτικών κλινικών στο δημόσιο σύστημα Υγείας προβλέπει τροπολογία που κατέθεσε πριν από λίγο στη Βουλή ο υπουργός Υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Όπως εξήγησε, οι γιατροί (εκ των οποίων οι 100 είναι επιλαχόντες) θα ενταχθούν άμεσα (την προσεχή Δευτέρα) στο ΕΣΥ, ενώ θα επεκταθεί η δυνατότητα σε όλους ειδικευόμενους το επιθυμούν να υπηρετήσουν το σύστημα (με προσμέτρηση χρόνου).

Στους δε γιατρούς που βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση, δύναται να επεκταθεί η σχέση εργασίας τους για άλλους έξι μήνες, ενώ για τους ιδιώτες προβλέπεται η δυνατότητα να ενταχθούν στο ΕΣΥ με ειδική σχέση εργασίας και αποζημίωση. Δείτε εδώ αναλυτικά τον χάρτη των κρουσμάτων.

κορωνοϊός ιδιωτικά νοσοκομεία

«Δηλώνω ότι επεκτείνεται η δυνατότητα αναγκαστικής διάθεσης ιδιωτικών κλινικών και θεραπευτηρίων έναντι αμοιβής», είπε ο υπουργός και πρόσθεσε: «η προσπάθεια που κάνουμε αφορά και εμπεριέχει όλους τους πολίτες, κόμματα, βουλευτές και επιστήμονες. Ζούμε πρωτόγνωρες στιγμές και είμαι πεπεισμένος ότι θα τα καταφέρουμε».

Πηγή: iefimerida.gr