Κυριακή, 11 Απριλίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Κορωνοϊός - Χαρδαλιάς: Διπλασιάζονται τα πρόστιμα - 300 ευρώ για κάθε παραβίαση

Διαβάστε αναλυτικά!

Κορωνοϊός - Χαρδαλιάς: Διπλασιάζονται τα πρόστιμα - 300 ευρώ για κάθε παραβίαση
Ενημέρωση 06.11.2020 18:43
Από Ιωάννα Πολυχρόνη

Τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν από τις 6 το πρωί εξειδίκευσε ο υπουργός πολιτικής προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. Τα σημαντικότερα σημεία που ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς, ήταν ο διπλασιασμός των προστίμων για τυχόν παράβαση των περιορισμών και η εμφάνιση αρνητικού τεστ 72 ωρών για όσους εισέρχονται στη χώρα από το εξωτερικό, από όλες τις πύλες εισόδου (αεροδρόμια, λιμάνια, χερσαία).

«Για τρεις εβδομάδες η καθημερινότητα αλλάζει δραστικά. Απαραίτητη για να συγκρατήσουμε το δεύτερο κυμα», δήλωσε αρχικά ο Νίκος Χαρδαλιάς και συνέχισε: Διαβάστε αναλυτικά πως θα γίνονται οι μετακινήσεις.

«Σε ότι αφορά τις μετακινήσεις: Σε όλη τη διάρκεια του 24ωρου ισχύει ο περιορισμός κυκλοφορίας. Επιτρέπεται μόνο με εξαίρεση και με SMS για έξι λόγους:

1)Για λόγους εργασίας,

2)για σχολείο,

3)για ιατρικούς λόγους,

4)για κηδεία,

5)για τροφοδοσία και

6)για άθληση ή βόλτα κατοικιδίου.

Συνιστούμε στους πολίτες να κινούνται μόνο αν είναι απαραίτητο και να κάνουν λελογισμένη χρήση του μηνύματος.

Όσον αφορά το βράδυ, η κυκλοφορία επιτρέπεται μόνο για:

1)εργασία,

2)για έκτακτη ανάγκη και

3)για βόλτα κατοικιδίου.

Για τον εργαζόμενο, επιτρέπεται η κυκλοφορία μόνο με έγγραφο από την Εργάνη, είτε με βεβαίωση κυκλοφορίας από επιχείρηση.

Οι νεοσύλλεκτοι μπορούν να συνοδεύονται και από τους δύο γονείς, με φύλλο πορείες. Για την επιστροφή, οι γονείς θα πρέπει να έχουν βεβαίωση από το κέντρο εκπαίδευσης.

Το κυνήγι και το ψάρεμα δεν επιτρέπεται σε οποιαδήποτε περιοχή της χώρας.

Όσοι θέλουν να εισέρχονται στη χώρα, μόνο με αρνητικό τεστ. Από όλες τις πύλες της χώρας, πρέπει να παρουσιάζεται τεστ έως και 72 ώρες. Αναφερθήκαμε σε 48 ώρες, αλλά μετά από σύσκεψη, αποφασίστηκε να πάμε στις 72 ώρες.

Για την περιοχή της Σάμου δεν θα ισχύει το SMS για την κυκλοφορία των πολιτών, ενώ στην Καρδίτσα, θα ισχύει το SMS, κανονικά, ενώ θα λειτουργούν τα καταστήματα λιανεμπορίου και χονδρεμπορίου.

Για την ενημέρωση του κοινού και τις επιχειρήσεις, πρέπει να απευθύνονται στον αριθμό 1520».

Όσον αφορά τα πρόστιμα, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι διπλασιάζονται τα πρόστιμα και ειδικότερα για παράβαση των μέτρων ή ψευδή δήλωση SMS, ή βεβαίωσης, το πρόστιμο πλέον ανέρχεται σε 300 ευρώ από 150 που ήταν κατά το προηγούμενο διάστημα.

Συνεχίζοντας ο κ. Χαρδαλιάς είπε: «Επιπλέον μέτρο, διασφαλίσαμε rapid test για όλους τους εργαζόμενους σε δομές φιλοξενίας ηλικιωμένων, ώστε να υποβάλλονται σε έλεγχο κάθε εβδομάδα οι εργαζόμενοι και να περιοριστεί η διασπορά του ιού.

Για τους εορτασμούς της 17ης Νοεμβρίου, δεν θα γίνουν εκδηλώσεις, όπως έγινε και με την 25η Μαρτίου, το Πάσχα και την 28η Οκτωβρίου».

ΠΗΓΗ: PROTOTHEMA

Κορωνοϊός: Οκτώ οι νέοι θάνατοι σήμερα

Οκτώ συμπολίτες μας κατέληξαν σήμερα από τον κορωνοϊό, μετά το χθεσινό αρνητικό ρεκόρ των 29 θανάτων, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους 713.

Πρόκειται για μια 73χρονη που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Έδεσσας, έναν 76χρονο που νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας, έναν 88χρονο που νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας, έναν 65χρονο που νοσηλευόταν στο Ιπποκράτειο, έναν 87χρονο στο Σισμανόγλειο, έναν 76χρονο στο ΑΧΕΠΑ, έναν 53χρονο που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού και έναν 54χρονο που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ με υποκείμενα νοσήματα στο Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρουπολης.

πηγή: iefimerida

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Κορωνοϊός: Αυτά είναι αναλυτικά τα μέτρα για το lockdown

LIVE η ενημέρωση από τον Νίκο Χαρδαλιά

Share