Σάκης Αρναούτογλου: Συναγερμός στην Κρήτη - Προειδοποιεί για "επικίνδυνα νερά"

Αναλυτικά η πρόγνωση

Αρθρογράφος: Ιωάννα Πολυχρόνη
Ιωάννα Πολυχρόνη
Youweekly Editor
Σάκης Αρναούτογλου: Συναγερμός στην Κρήτη - Προειδοποιεί για

Ο Μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί πως μέσα στις επόμενες ώρες θα υπάρξουν έντονα καιρικά φαινόμενα στην Κρήτη.

«Υποτροπή της κακοκαιρίας στην Κρήτη από το... ατμοσφαιρικό μποτιλιάρισμα στην Ευρώπη!
Συνεχίζεται φίλες και φίλοι το "ατμοσφαιρικό μποτιλιάρισμα" ή αλλιώς το "κόλλημα" του καιρού των τελευταίων ημερών (πολύ απλά, ένα αέρινο τείχος εδώ και μέρες έχει απλωθεί στο μεγαλύτερο τμήμα της Ευρώπης εμποδίζοντας τα βαρομετρικά χαμηλά από τον Ατλαντικό να κινηθούν προς το εσωτερικό της ενώ περιφερειακά χαμηλά όπως αυτό νότια της Κρήτης παραμένουν σχεδόν στάσιμα δίνοντας και ξαναδίνοντας φαινόμενα στις ίδιες περιοχές).

Η κατάσταση αυτή φαίνεται ότι θα συνεχιστεί και τα επόμενα εικοσιτετράωρα δίνοντας εν δυνάμει "επικίνδυνα νερά" κυρίως στη Κρήτη!

Όπως τόνισα και και από τα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας μέσα από τα 15 λεπτά δελτία καιρού της ΕΡΤ3, προσωπικά θεωρώ αναγκαία μια στοιχειώδη επαγρύπνηση και λήψη μέτρων προφύλαξης από αυτά τα επαναλαμβανόμενα αλλά και κατά διαστήματα έντονα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή της Κρήτης καθώς ήδη έχουν σημειωθεί πλημμυρικά φαινόμενα σε τοπικό επίπεδο! Δείτε σε ποια περιοχή θα χιονίσει σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου.

Θα υπάρξουν και νεότερες φυσικά αναρτήσεις προκειμένου να ενημερώνεστε με τρέχουσες πληροφορίες για την καιρική εξέλιξη και από τα δελτία καιρού της ΕΡΤ3 αλλά και μέσα από εδώ, τη σελίδα μου στο facebook!

https://www.facebook.com/SakisArnaoutoglouForecasts/
για να μη χάνετε τον...καιρό σας .

Με εκτίμηση
Σάκης Αρναούτογλου».

Προειδοποιεί ο Σάκης Αρναούτογλου για τις μέρες του lockdown - «Έρχεται κρύο»

ο καμπανάκι έκρουσε ο Σάκης Αρναούτογλου για τον καιρό των επόμενων ημερών κατά τις οποίες θα έχουμε και καθολικό lockdown σε όλη τη χώρα, τονίζοντας στην ΕΡΤ πως στην Ελλάδα θα υπάρξει ψύχρα και κρύο.

Αρχής γενομένης από αύριο (6/11), μπορεί μετά τις πρωινές βροχές και τα σύννεφα ο καιρός να ανοίξει και να είναι βελτιωμένος στις περισσότερες περιοχές μέχρι την Κυριακή (8/11), αλλά οι ισχυροί άνεμοι, που θα φτάνουν έως 9 μποφόρ, θα ρίξουν κάτω από τους 20 βαθμούς τη θερμοκρασία, με τις βροχές να έπονται από βδομάδα.

Αυτή είναι η πρόγνωση του καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου