Κορωνοϊός: Στα 1.914 τα νέα κρούσματα

Όλες οι πληροφορίες

Αρθρογράφος: Ιωάννα Πολυχρόνη
Ιωάννα Πολυχρόνη
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: Στα 1.914 τα νέα κρούσματα

Το «αποτύπωμα» του κορωνοϊού παραμένει βαρύ ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα Στα 1.914 ανήλθαν σύμφωνα με πληροφορίες να νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας.

Το αποτύπωμα του κορωνοϊού παραμένει βαρύ ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών από κορωνοϊό να ανέρχεται πλέον στους 773.

Με το lockdown να βρίσκεται μόλις στη δεύτερη ημέρα εφαρμογής του έχει ήδη ξεκινήσει η συζήτηση για το τι θα πρέπει να γίνει προκειμένου στις 30 Νοεμβρίου να ξεκινήσει η σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα στην οποία, όπως είπε, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα εξακολουθήσουν να ισχύουν τα μέτρα προστασίας που εφαρμόζονται όλο το προηγούμενο διάστημα (μάσκες, υγιεινή, αποστάσει κτλ).

Στο κυβερνητικό επιτελείο ελπίζουν και πιστεύουν ότι με την σωστή εφαρμογή των μέτρων η Ελλάδα θα γίνει... Ισραήλ. Όπως εξήγησε, δηλαδή, το πρωί της Κυριακής ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας θα μειωθεί η θετικότητα των τεστ επισημαίνοντας ότι το Ισραήλ σε λίγες εβδομάδες lockdown πέτυχε να ρίξει τα κρούσματα από τις δέκα χιλιάδες σε τριψήφιο αριθμό.

Σε κάθε περίπτωση όπως είπε ο υπουργός Υγείας «η ασφαλής οδός για να βγούμε από την καραντίνα είναι να τηρήσουμε τους υγειονομικούς κανόνες» μολονότι «η μάσκα για τον κορωνοϊό θα μας συνοδεύσει σίγουρα μέχρι την άνοιξη».

Κορωνοϊός: Χαμός με τα πρόστιμα την πρώτη μέρα του lockdown - Σε ποια πόλη καταγράφηκαν τα πιο πολλά

Βροχή έπεσαν τα πρόστιμα στην Ελλάδα την πρώτη μέρα του καθολικού lockdown λόγω κορωνοϊού. Οι συλλήψεις ήταν πολλές και οι παραβιάσεις των κανόνων επίσης. Δείτε αναλυτικά τις περιοχές.

Μετά τη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες, από τις 06:00 χθες το πρωί ολόκληρη η Ελλάδα τέθηκε σε καθεστώς lockdown με τις μετακινήσεις να γίνονται πλέον με SMS και τις απαραίτητες βεβαιώσεις προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού στην κοινότητα.

Οι μεγάλες ουρές και ο συνωστισμός που παρατηρήθηκε χθες έξω από σούπερ μάρκετ, τράπεζες και άλλες υπηρεσίες, σήμερα δεν υπάρχουν. Ειδικότερα στις γειτονιές της Αθήνας -οπού και βρέθηκε το iefimerida- επικρατεί μια διαφορετική εικόνα που θυμίζει τις ημέρες του περασμένου Μαρτίου. Δείτε αναλυτικά τον χάρτη με τις κενές ΜΕΘ στη χώρα.

Υπενθυμίζεται ότι η μετακίνηση επιτρέπεται για 6 συγκεκριμένους λόγους με γραπτό μήνυμα στο 13033, ενώ οι εργαζόμενοι μπορούν να μετακινούνται με τις απαραίτητες βεβαιώσεις από τους εργοδότες τους. Οι εικόνες λοιπόν με τους έρημους δρόμους που παρατηρήθηκαν προ ημερών στη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες σήμερα το πρωί καταγράφηκαν και στην πρωτεύουσα.

Εικόνες: Το δεύτερο lockdown άδειασε την Αθήνα
Ελάχιστοι ήταν αυτοί που βρέθηκαν αδικαιολόγητα έξω. Οι ανυπάκουοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με τις συνέπειες του νόμου, με τα πρόστιμα πλέον να είναι ιδιαίτερα «τσουχτερά» καθώς διπλασιάστηκαν όπως ανακοίνωσε προ ημερών ο υφυπουργός, Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

πηγή: protothema

Πρώτη μέρα lockdown: «Βροχή» τα πρόστιμα από την ΕΛΑΣ

Την ίδια ώρα, εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό χθες, Σάββατο 7 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (55.724) έλεγχοι και βεβαιώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις:

(585) παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

  • (194) στην Αττική,
  • (122) στη Θεσσαλονίκη,
  • (42) στην Κεντρική Μακεδονία,
  • (42) στην Πελοπόννησο,
  • (39) στην Κρήτη,
  • (32) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
  • (29) στη Δυτική Ελλάδα,
  • (22) στη Θεσσαλία,
  • (17) στη Στερεά Ελλάδα ,
  • (13) στην Ήπειρο,
  • (11) στο Νότιο Αιγαίο,
  • (11) στο Βόρειο Αιγαίο,
  • (6) στα Ιόνια Νησιά και
  • (5) στη Δυτική Μακεδονία.

πηγή: iefimerida