Κορωνοϊός: Πάρτι με 31 άτομα σε ξενοδοχείο στην Συγγρού - Σήμανε συναγερμός

Συνελήφθη η 24χρονη διοργανώτρια

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κορωνοϊός: Πάρτι με 31 άτομα σε ξενοδοχείο στην Συγγρού - Σήμανε συναγερμός

Συναγερμός σήμανε τα ξημερώματα της Δευτέρας όταν ενημερώθηκε από πολίτη που κάλεσε περίπου στις 2:30 στην Άμεση Δράση και είπε ότι ενημερώθηκε μέσω social media ότι στο ξενοδοχείο Smart Hotel στη λεωφόρο Συγγρού 127, στο ύψος του Νέου Κόσμου θα διοργανωθεί πάρτι.

Στο σημείο μετέβησαν δυνάμεις με επικεφαλή των βραδινό επόπτη Αθηνών οι οποίοι στον 8ο όροφο του ξενοδοχείου βρήκαν 31 άτομα να συμμετέχουν στο πάρτι παρά το γεγονός ότι από τα ξημερώματα του Σαββάτου και μέχρι τις 30 Νοεμβρίου ισχύει γενικό lockdown με περιορισμό μετακινήσεων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού από συμπεριφορές όπως αυτή.

Συνολικά βεβαιώθηκαν 30 πρόστιμα των 300 ευρώ για μη χρήση μάσκας ενώ συνελήφθη μια 24χρονη ως διοργανώτρια.

Στην 24χρονη που κατηγορείται για παράβαση του άρθρου 285 Π.Κ., των διατάξεων περί διαδοσης κορώνοϊού και για διατάραξη κοινής ειρήνης, βεβαιώθηκε διοικητικό πρόστιμο 3.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο, πρώτη ημέρα εφαρμογής του lockdown η αστυνομία εντόπισε 585 παραβάτες του lockdown, έγιναν και δύο συλλήψεις για παραβίαση κανόνων λειτουργείας καταστημάτων ενώ επιβλήθηκαν και 698 πρόστιμα για μη χρήση μάσκας.

Από την πλευρά της η Εθνική Αρχή Διαφάνειας πραγματοποίησε συνολικά 10.808 ελέγχους και επέβαλε 78 πρόστιμα κυρίως για μη χρήση μάσκας και SMS ενώ σε τρεις περιπτώσεις επιβλήθηκε σε επιχειρήσεις και αναστολή λειτουργίας διάρκειας 15 ημερών. Στους 792 συνολικά οι νεκροί!

Πηγή: protothema.gr

Κορωνοϊός: Χαμός με τα πρόστιμα την πρώτη μέρα του lockdown - Σε ποια πόλη καταγράφηκαν τα πιο πολλά

Βροχή έπεσαν τα πρόστιμα στην Ελλάδα την πρώτη μέρα του καθολικού lockdown λόγω κορωνοϊού. Οι συλλήψεις ήταν πολλές και οι παραβιάσεις των κανόνων επίσης. Δείτε αναλυτικά τις περιοχές.

Μετά τη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες, από τις 06:00 χθες το πρωί ολόκληρη η Ελλάδα τέθηκε σε καθεστώς lockdown με τις μετακινήσεις να γίνονται πλέον με SMS και τις απαραίτητες βεβαιώσεις προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού στην κοινότητα.

Οι μεγάλες ουρές και ο συνωστισμός που παρατηρήθηκε χθες έξω από σούπερ μάρκετ, τράπεζες και άλλες υπηρεσίες, σήμερα δεν υπάρχουν. Ειδικότερα στις γειτονιές της Αθήνας -οπού και βρέθηκε το iefimerida- επικρατεί μια διαφορετική εικόνα που θυμίζει τις ημέρες του περασμένου Μαρτίου. Δείτε αναλυτικά τον χάρτη με τις κενές ΜΕΘ στη χώρα.

Υπενθυμίζεται ότι η μετακίνηση επιτρέπεται για 6 συγκεκριμένους λόγους με γραπτό μήνυμα στο 13033, ενώ οι εργαζόμενοι μπορούν να μετακινούνται με τις απαραίτητες βεβαιώσεις από τους εργοδότες τους. Οι εικόνες λοιπόν με τους έρημους δρόμους που παρατηρήθηκαν προ ημερών στη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες σήμερα το πρωί καταγράφηκαν και στην πρωτεύουσα.

Εικόνες: Το δεύτερο lockdown άδειασε την Αθήνα
Ελάχιστοι ήταν αυτοί που βρέθηκαν αδικαιολόγητα έξω. Οι ανυπάκουοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με τις συνέπειες του νόμου, με τα πρόστιμα πλέον να είναι ιδιαίτερα «τσουχτερά» καθώς διπλασιάστηκαν όπως ανακοίνωσε προ ημερών ο υφυπουργός, Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Πρώτη μέρα lockdown: «Βροχή» τα πρόστιμα από την ΕΛΑΣ

Την ίδια ώρα, εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό χθες, Σάββατο 7 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (55.724) έλεγχοι και βεβαιώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις:

(585) παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

  • (194) στην Αττική,
  • (122) στη Θεσσαλονίκη,
  • (42) στην Κεντρική Μακεδονία,
  • (42) στην Πελοπόννησο,
  • (39) στην Κρήτη,
  • (32) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
  • (29) στη Δυτική Ελλάδα,
  • (22) στη Θεσσαλία,
  • (17) στη Στερεά Ελλάδα ,
  • (13) στην Ήπειρο,
  • (11) στο Νότιο Αιγαίο,
  • (11) στο Βόρειο Αιγαίο,
  • (6) στα Ιόνια Νησιά και
  • (5) στη Δυτική Μακεδονία.