Κορωνοϊός: 3.038 νέα κρούσματα στη χώρα μας

Η ενημέρωση του ΕΟΔΥ

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: 3.038 νέα κρούσματα στη χώρα μας

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του ΕΟΔΥ για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας που εξεδόθη το απόγευμα της Παρασκευής, εντοπίστηκαν συνολικά 2.646 νέα κρούσματα του ιού, ενώ οι νεκροί ανέρχονται στους 673.

Από αυτά τα 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 69675, εκ των οποίων το 54.1% άνδρες.

4601 (6.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 18334 (26.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα, ενώ λόγω κρουσμάτων θα παραμείνει κλειστό και το ΑΠΘ.

Κορωνοϊός κρούσματα Ελλάδα

336 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 100 (29.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 81.8%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 362 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 38 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 997 θανάτους συνολικά στη χώρα. 399 (40.0%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 80 έτη και το 96.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Κορωνοϊός: Θετικό το 4% των γιατρών στην Θεσσαλονίκη

Ο πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Τσάμης αναφέρθηκε στα στοιχεία από τα τεστ κορωνοϊού στους γιατρούς της πόλης, αλλά και στο κάλεσμα για την συμμετοχή σε πορεία την 17η Νοεμβρίου.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στο Radio North 98 ο κ. Τσάμης άσκησε σκληρή κριτική στο κάλεσμα της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης για συμμετοχή σε πορεία στις 17 Νοεμβρίου. «Αν έχεις προτεραιότητα να κάνεις μια επίδειξη ανόητης ιδεολογικής προσήλωσης, τότε απέχεις από την πλειονότητα των γιατρών. Και πρέπει να ξέρετε ότι -παρά τους βαρύγδουπους τίτλους- εδώ πρόκειται καθαρά για σωματείο – σφραγίδα, που είναι λάθος να δίνεται μεγαλύτερη έκταση σ΄ αυτά που λέει. Εδώ γίνεται μια προσπάθεια κάποιες ασημαντότητες να φανούν σημαντικές», ανέφερε σχετικά.

Κληθείς να σχολιάσει τον ισχυρισμό των εκπροσώπων της ΕΝΙΘ πως ως γιατροί μπορούν να εφαρμόσουν σωστά μέτρα προστασίας στη διάρκεια της πορείας σημείωσε: «Το πρόβλημα δεν είναι τι θα κάνω ατομικά εγώ ή κάποιος άλλος. Το πρόβλημα είναι ποιο είναι το μήνυμα, που φτάνει σε κάθε συμπολίτη μας.

Και το μήνυμα που φτάνει σε κάθε συμπολίτη είναι ότι εκδηλώσεις – συναθροίσεις μπορεί να γίνονται χωρίς κίνδυνο. Αυτό λοιπόν δεν ισχύει! Κάθε είδους συνάθροιση, από τις μικρές οικογενειακές συναντήσεις μέχρις τις μεγάλες, που γίνονται για λόγους πολιτικούς, θρησκευτικούς, αθλητικούς, κοινωνικούς, μουσικούς και δεν ξέρω τι άλλο, σήμερα στη Θεσσαλονίκη, είναι επικίνδυνη». Αλλάζουν τα μέτρα καραντίνας - Οι οδηγίες από το υπουργείο

πηγή: iefimerida