Κορωνοϊός - Lockdown: Εάν δεν πέσουν κάτω από 500 τα κρούσματα δεν θα γίνει άρση

Προειδοποιεί η Κυβέρνηση

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Κορωνοϊός - Lockdown: Εάν δεν πέσουν κάτω από 500 τα κρούσματα δεν θα γίνει άρση

«Η άρση των μέτρων θα γίνει σταδιακά, προσεκτικά και με την τήρηση των μέτρων αυτοπροστασία» δήλωσε ο υπουργός Υγείας, προσθέτοντας πως εάν τα κρούσματα δεν πέσουν κάτω από 500 μέχρι τις 30 Νοεμβρίου, δεν θα αρθεί το lockdown.

Ο Βασίλης Κικίλιας μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, δήλωσε συγκεκριμένα ότι «η άρση των μέτρων θα γίνει σταδιακά, προσεκτικά και με την τήρηση των μέτρων αυτοπροστασίας. Εάν μέχρι τις 30 Νοεμβρίου τα κρούσματα έχουν κατέβει κάτω από τα 500, τότε ναι, σταδιακά μπορούμε να ανοίξουμε εκείνη την ημερομηνία και να κάνουμε στοιχειωδώς, όσο πιο φυσιολογικά γίνεται Χριστούγεννα».

Και πρόσθεσε: «Φυσικά, πάντα όλα τίθενται στη διάθεση της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων–Επιδημιολόγων. Αυτοί έχουν τα επιδημιολογικά στοιχεία. Τους δίνουμε από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας ό,τι στοιχεία χρειάζονται καθημερινά, προκειμένου να κάνουν τις επιστημονικές εισηγήσεις στην Κυβέρνηση. Αυτό γίνεται από την πρώτη ημέρα της πανδημίας, πριν καν έρθει ο ιός στην Ελλάδα, και έτσι θα συνεχίσουμε μέχρι τέλους». Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την τηλεκπαίδευση σε δημοτικά και γυμνάσια

Πηγή: iefimerida.gr

Κορωνοϊός: 2.835 κρούσματα και 38 θάνατοι χθες στην χώρα μας

Μειωμένος, αλλά κοντά στις 3.000 ήταν ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ το Σάββατο. Πιο συγκεκριμένα, ανακοινώθηκαν 2.835 νέα κρούσματα, ενώ άλλοι 38 ασθενείς κατέληξαν εξαιτίας της φονικής ασθένειας.

Ο αριθμός, ωστόσο, των διασωληνωμένων έφτασε τους 366, αυξανόμενος κατά 30 από χθες Παρασκευή. Πρόκειται για νέο αρνητικό ρεκόρ, που αποτυπώνει ανάγλυφα την πίεση που δέχεται το σύστημα Υγείας το τελευταίο διάστημα εξαιτίας της πανδημίας.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Σήμερα ανακοινώνουμε 2835 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 15 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 72510, εκ των οποίων το 54.0% άνδρες.

4622 (6.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 18812 (25.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

366 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 ετών. 112 (30.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 80.9%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 370 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 38 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 1035 θανάτους συνολικά στη χώρα. 416 (40.2%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 80 έτη και το 96.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Πηγή: protothema.gr