Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Για πρώτη φορά χωρίς τον Νίκο Χαρδαλιά η καθιερωμένη ενημέρωση

Πού θα βρίσκεται;

Για πρώτη φορά χωρίς τον Νίκο Χαρδαλιά η καθιερωμένη ενημέρωση
Ενημέρωση 16.11.2020 13:52
Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Για πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας, σήμερα το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη ενημέρωση για την εξέλιξη της μετάδοσης του κορωνοϊού στη χώρα, χωρίς τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.

Τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού έχουν αναγκάσει τους ειδικούς να προχωρούν σε πιο συχνή ενημέρωση μέσω της τηλεόρασης και έτσι κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή ο Νίκος Χαρδαλιάς και ο Γκίκας Μαγιορκίνης βρίσκονται στο Υπουργείο Υγείας.

Η σύσταση των συντελεστών της ενημέρωσης για τον κορωνοϊό, θα είναι η εξής: για τις επιστημονικές εξελίξεις θα ενημερώσει η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και ο Επίκουρος Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης.

Στην ενημέρωση συμμετέχει και ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, προκειμένου να απαντά σε ερωτήματα που αφορούν στο σύστημα Υγείας. Δείτε εδώ τι είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την πρώτη δόση του εμβολίου.

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς δεν θα συμμετέχει στη σημερινή ενημέρωση, λόγω έκτακτης τηλεδιάσκεψης εκείνη την ώρα, με ομολόγους του της Ε.Ε. στο πλαίσιο λειτουργίας του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού (RescEU). Ο κ. Χαρδαλιάς θα συμμετέχει κανονικά στην ενημέρωση της Παρασκευής.

Lockdown: Σχέδιο για άνοιγμα της εστίασης και λιανεμπορίου από 1η Δεκεμβρίου

Από την 1η Δεκεμβρίου σχεδιάζεται το άνοιγμα της αγοράς, αρχικά με το λιανεμπόριο και την εστίαση μετά το lockdown, τόνισε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης.

Εξήγησε ότι η κατάσταση φαίνεται ότι σταθεροποιείται και θα υπάρξει μια σοβαρή μείωση της διασποράς, σημειώνοντας ωστόσο ότι υπάρχουν και εναλλακτικά σχέδια. Κανείς δεν είπε ότι θα ανοίξουμε την αγορά χωρίς αυστηρά μέτρα ή πριν την 1η Δεκεμβρίου, εμείς ακούμε την επιστημονική γνώση, μας είπαν 3 εβδομάδες, 3 εβδομάδες εφαρμόζουμε, σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός.

Ο κ. Παπαθανάσης εξήγησε ότι το σχέδιο θα βασίζεται στην εμπειρία της άνοιξης, οπότε η επανεκκίνηση έγινε με το άνοιγμα αρχικά των μικρών καταστημάτων, μια εβδομάδα μετά το λιανικό εμπόριο, σε δύο εβδομάδες ξεκίνησε η εστίαση και στις τρεις εβδομάδες, άνοιξαν οι εσωτερικοί χώροι.

Lockdown 1η Δεκεμβρίου

Τόνισε ότι στην παρούσα φάση μπορεί να υπάρξει σύμπτυξη της επανεκκίνησης με αυστηρά μέτρα και διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να ξεχυθεί ο κόσμος στους δρόμους .

Στην ερώτηση εάν θα έχουμε ανοιχτά καταστήματα και υποχρέωση αποστολής SMS για την μετακίνηση των πολιτών, είπε ότι αυτό θα απαντηθεί την τελευταία εβδομάδα. Τόνισε ότι αυστηρότερα μέτρα μπορεί να εφαρμοστούν σχετικά με την πυκνότητα των ατόμων που μπορούν να βρίσκονται μέσα στα καταστήματα, στην εστίαση ή στα εμπορικά κέντρα.

Για το πρόγραμμα επιδότησης αγοράς θερμαστρών για εξωτερικούς χώρους, είπε ότι αναμένεται η έγκρισή του από την επιτροπή έως το τέλος της εβδομάδος. Δείτε εδώ όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσει το lockdown.

Πηγή: protothema.gr

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Lockdown 2: Τι ισχύει με τα σούπερ μάρκετ και τα περίπτερα

Κορωνοϊός: Κλείνουν τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία

Share