Κορωνοϊός: Στους 38 οι νεκροί σήμερα

Μεγαλώνει η μακάβρια λίστα

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: Στους 38 οι νεκροί σήμερα

Μεγαλώνει η μακάβρια λίστα των νεκρών από κορωνοϊό στην Ελλάδα καθώς σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο συνολικός αριθμός των θυμάτων του επικίνδυνου ιού σήμερα, ανέρχεται στα 38.

Οι θάνατοι αυτοί καταγράφηκαν από χθες το βράδυ μέχρι και σήμερα, ενώ πρόκειται κυρίως για ασθενείς που νοσηλεύονταν σε νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας, η οποία έχει πληγεί περισσότερο από τον κορωνοϊό.

Ανάμεσα στα θύματα υπάρχουν και κάποιοι συμπολίτες μας οι οποίοι ήταν νεαρότεροι σε ηλικία, όπως δύο 45χρονοι με υποκείμενα νοσήματα και μία 53χρονη στο νοσοκομείο Κατερίνης για την οποία δεν αναφέρθηκαν υποκείμενα νοσήματα.

Μόλις σήμερα έγινε γνωστό πως καταγράφηκε κρούσμα ενός νέου επικίνδυνου ιού στη Νότια Αμερική, με το όνομα «Τσαπάρε». Δείτε εδώ για τι πρόκειται.

Ρίγη συγκίνησης με την ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη - Το ισχυρό μήνυμα για την πανδημία

Μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε μία πολύ ιδιαίτερη ανάρτηση μέσα από ένα νοσοκομείο, με την οποία κατάφερε να φέρει ρίγη συγκίνησης σε όλους τους διαδικτυακούς του φίλους. Μάλιστα, συνόδευσε τη συγκεκριμένη ανάρτηση με ένα ισχυρό μήνυμα για την πανδημία του κορωνοϊού.

Η ραγδαία εξάπλωση της πανδημίας στη χώρα έχει πιέσει σε σημαντικό βαθμό το Σύστημα Υγείας με αποτέλεσμα να βρίσκεται καθημερινά μεγάλος αριθμός ασθενών μέσα στις ΜΕΘ - δείτε εδώ την αναλυτική κατάσταση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλησε να πει το δικό του ευχαριστώ στους γιατρούς και τους νοσηλευτές που εργάζονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και βρίσκονται στο πλευρό των ανθρώπων που δίνουν μάχη με τον νέο επικίνδυνο ιό που έχει σαρώσει ολόκληρο τον πλανήτη.

Αυτή είναι η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την πανδημία που προκάλεσε ρίγη συγκίνησης

«Φωτογραφία από το Ασκληπιείο Βούλας και τους μαχητές της πρώτης γραμμής. Προστατεύουμε το ΕΣΥ. Μένουμε στο σπίτι, μένουμε ασφαλείς», έγραψε ο πρωθυπουργός πάνω στην φωτογραφία που ανέβασε σε Insta Story.

Κυριάκος Μητσοτάκης ΜΕΘ ανάρτηση