Κορωνοϊός: Συναγερμός στον Ολυμπιακό - Θετικός ο Χασάν

Όλες οι πληροφορίες

Αρθρογράφος: Ιωάννα Πολυχρόνη
Ιωάννα Πολυχρόνη
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: Συναγερμός στον Ολυμπιακό - Θετικός ο Χασάν

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αιγύπτου ανακοίνωσε πως ο Χασάν είναι θετικός στον κορωνοϊό - Χάνει το ντέρμπι με Παναθηναϊκό ενώ και ο Ελ Αραμπί είναι αμφίβολος

Νέο πρόβλημα για τον Ολυμπιακό με τον κορωνοϊό λίγες μέρες πριν το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό! Οπως ανακοίνωσε η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αιγύπτου ο Χασάν βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό στα τελευταία τεστ που έγιναν μετά την επιστροφή της αποστολής από το Τογκό.

Ετσι ο Πέδρο Μαρτίνς δεν μπορεί να τον υπολογίζει για το ντέρμπι αιωνίων το Σάββατο το απόγευμα με τον Πορτογάλο τεχνικό να περιμένει και τον Ελ Αραμπί ο οποίος επίσης δεν αγωνίστηκε με την Εθνική του Μαρόκο μιας και ταλαιπωρείται από γαστρεντερίτιδα.

πηγή: protothema

Κορωνοϊός: Ουρά κόσμου έξω από το ΑΧΕΠΑ για rapid tests

Στη Θεσσαλονίκη πολίτες σπεύδουν από νωρίς το πρωί στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ για την διενέργεια rapid tests για τον κορωνοϊό. Οι πολίτες έχουν σχηματίσει ουρά, η οποία επεκτείνεται για αρκετά μέτρα έξω από το προαύλιο του νοσοκομείου όπου έχουν στηθεί σκηνές για τα τεστ.

Υπενθυμίζεται ότι και τις προηγούμενες ημέρες η εικόνα ήταν αντίστοιχη σε όσα νοσοκομεία είχαν εφημερία, καθώς η ανησυχία για την πανδημία μετά την αύξηση των κρουσμάτων είναι μεγάλη καθώς το σύστημα υγείας έχει φτάσει στα όρια του.

Με βάση πάντως τα σημερινά στοιχεία, οι ΜΕΘ-COVID που εξυπηρετούν τις ανάγκες της Θεσσαλονίκης (συμπεριλαμβάνονται τα Νοσοκομεία Χαλκιδικής, Κατερίνης και Καβάλας) είναι σήμερα 211. Από αυτές, 199 είναι κατειλημμένες και 12 κενές (ποσοστό 6%). Δείτε εδώ πού έχουν φτάσει οι νεκροί σήμερα.

Πηγή: iefimerida.gr

Κορωνοϊός - Λάρισα: Κρούσματα σε εργαζόμενους του ΕΛΓΑ

Στη Λάρισα επικρατεί μία αρκετά σοβαρή κατάσταση διότι βρέθηκαν κρούσματα κορωνοϊού σε εργαζομένους του ΕΛΓΑ. Επίσης σημειώνεται ότι τα επόμενα 24ωρα στην Ελλάδα θεωρούνται κρίσιμα λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό.

Συγκεκριμένα σε εξέλιξη βρίσκεται σήμερα δειγματοληψία σε εργαζομένους του ΕΛΓΑ στη Λάρισα μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων κορωνοϊού. Όλα ξεκίνησαν έπειτα από ιχνηλατήσεις από τις οποίες προέκυψαν ότι τις περασμένες ημέρες είχαν περάσει από τα γραφεία του ΕΛΓΑ τρεις θετικοί στον κορωνοϊό. Το τελευταίο κρούσμα εξ αυτών εντοπίστηκε την περασμένη Παρασκευή.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη, τη Δευτέρα ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Ανδρέας Λυκουρέντζος έδωσε εντολή ώστε να γίνουν τεστ σε όλους τους εργαζομένους. Την Τρίτη 17 Νοεμβρίου έγινε η πρώτη φάση, κατά την οποία εντοπίστηκαν δύο θετικά δείγματα.

Σήμερα Τετάρτη 18 Νοεμβρίου συνεχίζεται η διεξαγωγή των τεστ, ενώ τα γραφεία του υποκαταστήματος ΕΛΓΑ στη Λάρισα παραμένουν κλειστά.

Στην πορεία της ημέρας θα γίνει απολύμανση όλων των χώρων, ενώ από την τοπική διοίκηση του ΕΛΓΑ εκτιμάται ότι αύριο θα είναι εφικτό να λειτουργήσουν και πάλι οι υπηρεσίες. Σημειώνεται ότι η προσέλευση πολιτών γίνεται πλέον μόνο κατόπιν ραντεβού.

Πηγή:athensmagazine