Κορωνοϊός: Εντοπίστηκαν κρούσματα σε 8 φάρμες μινκ της Δυτικής Μακεδονίας

Σήμανε συναγερμός

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κορωνοϊός: Εντοπίστηκαν κρούσματα σε 8 φάρμες μινκ της Δυτικής Μακεδονίας

Κρούσματα κορωνοϊού βρέθηκαν σε 8 φάρμες μινκ της Δυτικής Μακεδονίας και τουλάχιστον 5.000 ακόμα γουνοφόρα ζώα θα θανατωθούν τις επόμενες ημέρες στην περιοχή του Βοΐου στην Κοζάνη.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Π.Ε. Κοζάνης, Θεόφιλο Καντζόγλου, που μίλησε στο GrTimes, έχουν εντοπιστεί περιστατικά του ιού σε οκτώ φάρμες. Τέσσερις στην Κοζάνη, τρεις στην Καστοριά και μια στα Γρεβενά. Θετικοί τέσσερις αντιδήμαρχοι στον Λαγκαδά!

Συμπτώματα, ωστόσο, υπήρχαν, μέχρι στιγμής, μόνο στη φάρμα της Κοζάνης, όπου και θα θανατωθούν τα ζώα, πιθανότατα την Παρασκευή. Επιπρόσθετα, 20 κρούσματα κορωνοϊού βρέθηκαν σε εκτροφείς σε Κοζάνη και Καστοριά.

Να υπενθυμίσουμε, ότι την περασμένη Παρασκευή 13 Νοεμβρίου, σε φάρμα της περιοχής του Βοΐου, είχαν βρεθεί μολυσμένα δέκα τουλάχιστον μινκ και οδηγήθηκαν σε θανάτων 2.500 γουνοφόρα ζώα της συγκεκριμένης φάρμας.

Πηγή: iefimerida.gr

Κορωνοϊός: Θετικά όλα τα δείγματα από μινκ στη Κοζάνη

Θετικά σε κορωνοϊό ήταν όλα τα δείγματα των μινκ από τέσσερα εκτροφεία της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης.

Όπως αναφέρει το kozanimedia.gr, άλλα 5.000 ζώα σε ένα εκ των τεσσάρων εκτροφείων, πιθανότατα οδηγούνται προς θανάτωση, καθώς εκεί ήδη έχουν πεθάνει αρκετά από τα ζωάκια, ενώ στις υπόλοιπες τρεις φάρμες δεν θα συμβεί το ίδιο.

Εκεί τα ζώα θα τεθούν υπό συνεχή παρακολούθηση, καθώς ακόμη δεν έχει παρατηρηθεί θάνατος.

Σημειώνεται, πως και τα τέσσερα εκτροφεία γουνοφόρων ζώων βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του Βοϊου.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι θετικά κρούσματα κορωνοϊού έχουν βρεθεί και σε τρεις φάρμες της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς.

πηγή: protothema

Κορωνοϊός: Συναγερμός στις Σέρρες - 11 κρούσματα σε οίκο ευγηρίας

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου, Μακάριος ανακοίνωσε ότι μετά από rapid tests που έγιναν στους ηλικιωμένους τρόφιμους, βρέθηκαν 11 θετικοί στον κορωνοϊό, ενώ άλλοι δύο είναι εμπύρετοι.

Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί ο ΕΟΔΥ και τις επόμενες ώρες αναμένεται να μεταβεί κλιμάκιο στο Γηροκομείο για να διεξάγει νέα τεστ.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε χτες, Τρίτη, 2.422 νέα κρούσματα κορονoϊού καθώς και 63 θανάτους, ενώ στις Σέρρες καταγράφηκαν 103 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις του φονικού ιού

πηγή: newsbobmb