Κορωνοϊός: Κι άλλο κρούσμα στον Ολυμπιακό - Θετικός ο Ελ Αραμπί

Σήμανε συναγερμός

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κορωνοϊός: Κι άλλο κρούσμα στον Ολυμπιακό - Θετικός ο Ελ Αραμπί

Και άλλο κρούσμα κορωνοϊόυ στον Ολυμπιακό. Μετά τον Αχμέντ Χασάν Κούκα και ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί βρέθηκε θετικός στον ιό.

H πληροφορία αρχικά μεταδόθηκε από Μέσο στο Μαρόκο και λίγο αργότερα επιβεβαιώθηκε από τον Ολυμπιακό με τον Κώστα Νικολακόπουλο να μεταδίδει τα δυσάρεστα στον αέρα του ΣΠΟΡ FM 94,6.

Ο φορ του Ολυμπιακού βρέθηκε θετικός στο Καμερούν, όπου έπαιζε χθες το Μαρόκο με τη Κεντροαφρικανική Δημοκρατία για τα προκριματικά του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής. Παρότι η υπόλοιλη αποστολή του Μαρόκου αναχώρησε από εκεί, ο Ελ Αραμπί παραμένει σε καραντίνα έχοντας μαζί του τον γιατρό της εθνικής ομάδας και τις επόμενες μέρες θα υποβληθεί σε νέες εξετάσεις.

Έτσι οι πονοκέφαλοι για τον Πέδρο Μαρτίνς αυξάνονται, μιας και ακολουθεί το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και κρίσιμα ματς για το Champions League και δεν μπορεί να υπολογίζει στους δύο σέντερ φορ του.

Πηγή: protothema.gr

Κορωνοϊός: Διασωληνωμένος ο υποδιοικητής της Γ’ Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας Αναστάσιος Κυριακίδης

Διασωληνωμένος λόγω κορωνοϊού νοσηλεύεται ο υποδιοικητής της Γ’ Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας Αναστάσιος Κυριακίδης, σύμφωνα με όσα δήλωσε το απόγευμα της Τετάρτης ο Βασίλης Κικίλιας.

Ο Υπουργός Υγείας ανέφερε ότι ο κ. Κυριακίδης, είναι διασωληνωμένος σε νοσοκομείο και δίνει μάχη προκειμένου να κρατηθεί στη ζωή.

Πηγή: iefimerida.gr

Κορωνοϊός: Σε 1018 κέντρα στην Ελλάδα και με ραντεβού ο εμβολιασμός

Σε 1018 κέντρα σε όλη τη χώρα και με ραντεβού θα γίνεται ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού, όταν έρθουν το πολυπόθητα εμβόλια στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε ο Βασίλης Κικίλιας.

Ο υπουργός Υγείας παρουσίασε αναλυτικά το σχέδιο της κυβέρνησης για τον μαζικό εμβολιασμό των Ελλήνων.

Ξεκινώντας την παρουσίαση ο υπουργός υπογράμμισε ότι τα εμβόλια σώζουν ζωές.

Όπως είπε ο κ. Κικίλιας, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε να εκπονηθεί άμεσα το σχέδιο εμβολιασμού και το εμβόλιο θα είναι δωρεάν για όλους τους πολίτες.

Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι η προμήθεια θα γίνει κεντρικά από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία έχει κάνει συμφωνίες με έξι εταιρίες. Επίσης, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα συμβάλλει στην τιμή του εμβολίου και έτσι τα κράτη θα λάβουν τελικά τα εμβόλια σε χαμηλότερο τίμημα.

Όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα λάβουν τα εμβόλια στην ίδια χρονική περίοδο, με την ίδια αναλογία δόσεων για τον πληθυσμό και στην ίδια τιμή, ξεκαθάρισε ο κ. Κικίλιας.

Τα εμβολιαστικά κέντρα θα είναι 1.018 και θα μπορούν να εμβολιαστούν 2.117.440 πολίτες τον μήνα με την εξής ιεράρχηση: πρώτα θα εμβολιαστούν οι υγειονομικοί, μετά οι ευπαθείς ομάδες και τέλος ο γενικός πληθυσμός.

Ο εμβολιασμός στα εμβολιαστικά κέντρα θα γίνεται με ραντεβού σε δυο βάρδιες, πρωινή και απογευματινή, 6 ημέρες την εβδομάδα, δηλαδή κάθε μέρα πλην της Κυριακής και, όπως είπε ο υπουργός υγείας, «έχουμε υπολογίσει ότι κάθε συμπολίτης μας θα χρειαστεί δέκα λεπτά προκειμένου να εμβολιαστεί».

Εάν χρειαστεί, εάν δηλαδή έρθουν παραπάνω εμβόλια εντός του μήνα, «θα αναπτύξουμε περαιτέρω το σχέδιο μας για επιπλέον εμβολιαστικά κέντρα», υπογράμμισε ο κ. Κικίλιας, αλλά ήδη «τα 2.117.440 πολίτες τον μήνα είναι ένας μεγάλος αριθμός». Δείτε αναλυτικά τον χάρτη των σημερινών κρουσμάτων!

Πηγή: iefimerida.gr