Κορωνοϊός: Στο 100% οι ΜΕΘ στο ΑΧΕΠΑ

Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: Στο 100% οι ΜΕΘ στο ΑΧΕΠΑ

Το ΑΧΕΠΑ μετά και τη χθεσινή εφημερία γέμισε στο 100% σε ό,τι αφορά στις κλίνες ΜΕΘ για τον κορωνοϊό. Για τον λόγο αυτό, πρόκειται να ανοίξουν άμεσα νέα κρεβάτια στο νοσοκομείο, ενώ δεν αποκλείεται να μάθουμε για νέα μέτρα αποκλειστικά για τη Βόρεια Ελλάδα.

Το νομοτελειακό σενάριο που ήθελε τις ΜΕΘ των νοσοκομείων αναφοράς κορονοϊού της Θεσσαλονίκης να γεμίζουν ασφυκτικά, εκπληρώθηκε και πλέον, όπως τονίζουν οι φορείς της πόλης είναι αναπόφευκτη η λήψη νέων αυστηρότερων μέτρων.

Οπως τόνισε ο Συμεών Μεταλλίδης, διευθυντής των ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ η χθεσινή νύχτα κατά την οποία εφημέρευε το νοσοκομείο, ήταν άλλη μια νύχτα με πολλά περιστατικά κορονοϊού, η οποία γέμισε ολοκληρωτικά τα διαθέσιμα κρεβάτια στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Ως το τέλος της εφημερίας, έγιναν άλλες δύο διασωληνώσεις και γέμισαν οι ΜΕΘ, ενώ έγιναν και 90 εισαγωγές ασθενών covid. «Η εφημερία έκλεισε στα ίδια επίπεδα με τις προηγούμενες μέρες. Υπάρχει ένα πλατό, δεν έχουμε τη μείωση των προηγούμενων εβδομάδων. Αναμένουμε αυτή την εβδομάδα να μειωθούν τα κρούσματα.

Το 100% στο ΑΧΕΠΑ έχει καλυφθεί. Όποιος χρειαστεί να διασωληνωθεί θα διασωληνώνεται και θα αναζητούμε κλίνες ή σε άλλα νοσοκομεία, ή σε νοσοκομεία όμορων νομών κι αν δεν βρίσκονται θα κάνουμε κι αεροδιακομιδές. Δείτε εδώ ποιες είναι οι εξελίξεις με το εμβόλιο του κορωνοϊού.

Πηγή: ethnos.gr

Κορωνοϊός: Εξαντλήθηκαν οι ΜΕΘ στη Λάρισα!

Κατάσταση συναγερμού επικρατεί στα νοσοκομεία της Λάρισας, καθώς σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, ξέμειναν από ΜΕΘ, ενώ πλέον το Γενικό Νοσοκομείο της πόλης -αν και χωρίς την επίσημη εντολή- εξυπηρετεί μόνο περιστατικά κορωνοϊού και όλα τα επείγοντα χειρουργικά περιστατικά θα μεταφέρονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, η Χειρουργική Κλινική του οποίου, θα εφημερεύσει καθημερινά.

Η Λάρισα είναι στην ουσία η τρίτη πιο επιβαρυμένη περιοχή της χώρας, καταγράφοντας χθες 207 νέα κρούσματα, ενώ ήδη τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας δέχονται ασφυκτική πίεση. Μάλιστα, στην Υγειονομική Περιφέρεια της Λάρισας καταγράφεται το υψηλότερο ποσοστό πληρότητας σε ΜΕΘ πανελλαδικά.

Μετά την εξάντληση των κλινών ΜΕΘ, αναμένεται να αναπτυχθούν τέσσερα κρεβάτια Μονάδας Εντατικής Θεραπείας με την παραλαβή τεσσάρων αναπνευστήρων και ειδικού εξοπλισμού, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό κρεβατιών ΜΕΘ στο νοσοκομείο σε 24. Εδώ οι δηλώσεις του πρωθυπουργού για το εμβόλιο.

πηγή: protothema