Κορωνοϊός: Στο νοσοκομείο ο Μητροπολίτης Κίτρους

Λόγω υψηλού πυρετού

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κορωνοϊός: Στο νοσοκομείο ο Μητροπολίτης Κίτρους

Στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ με υψηλό πυρετό μεταφέρθηκε ο Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος Γεώργιος Χρυσοστόμου. Ο Μητροπολίτης Κίτρους είχε βρεθεί πριν λίγες ημέρες θετικός στον κορωνοϊό και τα τελευταία 24ωρα εκδήλωσε συμπτώματα.

Πριν τρεις ημέρες, η Μητρόπολη είχε ανακοινώσει ότι «η κατάσταση της υγείας του είναι πολύ καλή».

Η ίδια ανακοίνωση επισημαίνει πως και ο επίσκοπος Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας Αγαθόνικος, «αδελφός της Ιεράς Μονής Αγίου Διονυσίου Ολύμπου, εμφάνισε συμπτώματα κορωνοϊού» και υποβάλλεται σε απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλεύεται. Η δε κατάσταση της υγείας του, όπως αναφέρεται, είναι πολύ καλή.

Η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος καλεί τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα προστασίας, σύμφωνα με τις οδηγίες των υπεύθυνων κρατικών υπηρεσιών. Στο μεταξύ, διασωληνωμένος στο νοσοκομείο βρίσκεται και ένας 19χρονος ναύτης!

Πηγή: protothema.gr

Κορωνοϊός: Κρούσματα σε δομή μεταναστών στα Ιωάννινα

Συνεγερμός έχει σημάνει σε δομή φιλοξενίας στον Κατσικά Ιωαννίνων, ύστερα από τον εντοπισμό δύο θετικών κρουσμάτων κορωνοϊού. Οι δύο ασθενείς μεταφέρονται στο νοσοκομείο.

Την ίδια στιγμή, ο ΕΟΔΥ έχει ξεκινήσει εντατικούς ελέγχους στη δομή όπου διαμένουν 2.500 μετανάστες.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία ιχνηλάτησης των κρουσμάτων κορωνοϊού. Δείτε εδώ τα σημερινά κρούσματα κορωνοϊού. Ξανά αρνητικό ρεκόρ!

Πηγή: protothema.gr

Κορωνοϊός: Θετικοί υπάλληλοι του υγειονομικού στον Ευαγγελισμό

«Συναγερμός» έχει σημάνει στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός μετά τον εντοπισμό έντεκα κρουσμάτων κορωνοϊού στο υγειονομικό προσωπικό.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το MEGA, πρόκειται για έναν πνευμονολόγο, τρεις εργαζόμενους στη μονάδα Covid και 7 ακόμα άτομα από το προσωπικό του νοσοκομείου.

Παράλληλα ο Πρόεδρος Ιδιωτικών Κλινικών ανέφερε γιατί αρνηθήκαν να δώσουν τις 200 κλίνες στη Θεσσαλονίκη για covid ασθενείς. Βρέθηκε θετικό βρέφος 10 μηνών στη Λέσβο!