Κορωνοϊός: 524 νεκροί σε 7 ημέρες - Τι λένε τα εβδομαδιαία στοιχεία

Τι λένε οι πληροφορίες...

Αρθρογράφος: Ιωάννα Πολυχρόνη
Ιωάννα Πολυχρόνη
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: 524 νεκροί σε 7 ημέρες - Τι λένε τα εβδομαδιαία στοιχεία

Ο κορωνοϊός εξακολουθεί να σαρώνει τη χώρα, με τους αριθμούς των νεκρών και των διασωληνωμένων που ανακοινώνονται καθημερινά από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) να προκαλεί σοκ.

Παρότι η χώρα εισέρχεται σταδιακά στην τρίτη εβδομάδα εφαρμογής του παενθικού lockdown, στη Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη οπού τα έκτακτα μέτρα ισχύουν από τις 03/11, τα κρούσματα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, με τους ειδικούς να κρουούν το κώδωνα του κινδύνου. Η κατάσταση σε όλη τη χώρα εμπνέει ανησυχία, αφού και το Σύστημα Υγείας για πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας στην Ελλάδα πιέζεται αισθητά.

Σήμερα ο ΕΟΔΥ στην ημερήσια έκθεσή του ανακοίνωσε 1.498 κρούσματα, 103 θανάτους σε ένα 24ωρο και 540 (!) διασωληνωμένους. Την αρνητική πρωτιά των κρουσμάτων για ακόμη φορά κατείχε η Θεσσαλονίκη με 305 κρούσματα σε μια ημέρα, ενώ ακολούθησε η Περιφερειακή Ενότητα Αττικής με 218 .Δείτε πως θα μετακινούμαστε τα Χριστούγεννα.

Κορωνοϊός: Σοκάρουν τα στοιχεία της τελευταίας εβδομάδας

Τα παρακάτω συγκεντρωτικά στοιχεία από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας από τις ημερήσιες εκθέσεις της τελευταίας εβδομάδας είναι χαρακτηριστικά της κατάστασης που επικρατεί στη χώρα. Συγκεκεριμένα:

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου: 59 νεκροί και 400 διασωληνωμένοι
Τρίτη 17 Νοεμβρίου: 63 νεκροί και 443 διασωληνωμένοι
Τετάρτη 18 Νοεμβρίου: 60 νεκροί και 480 διασωληνωμένοι
Πέμπτη 19 Νοεμβρίου: 59 νεκροί και 499 διασωληνωμένοι
Παρασκευή 20 Νοεμβρίου: 72 νεκροί και 519 διασωληνωμένοι
Σάββατο 21 Νοεμβρίου: 108 νεκροί και 522 διασωληνωμένοι
Κυριακή 22 Νοεμβρίου: 103 νεκροί και 540 διασωληνωμένοι

Σύνολο: 524 νεκροί

πηγή: iefimerida

Κορωνοϊός - Ιπποκράτειο: Υπό δύσκολες συνθήκες περιθάλπονται οι ασθενείς

Με σημερινή ανακοίνωσή του το διοικητικό συμβούλιο του νοσοκομείου Ιπποκράτειου Θεσσαλονίκης αναφέρει ότι μέχρι και σήμερα, όλοι οι νοσηλευόμενοι ασθενείς, περιθάλπονται υπό δύσκολες, αλλά ασφαλείς συνθήκες τηρώντας τα ιατρικά πρωτόκολλα.

«Η χώρα μας, όπως και ολόκληρη η ανθρωπότητα, καλείται να αντιμετωπίσει μία πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση, που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού. Στη Βόρεια Ελλάδα και, ειδικότερα, στο Νομό της Θεσσαλονίκης, η διασπορά του ιού είναι πολύ μεγάλη και ο αριθμός των ασθενών που χρήζουν νοσηλείας είναι ιδιαίτερα υψηλός», αναφέρει η ανακοίνωση και συνεχίζει :

«Αναλογιζόμενοι την κρισιμότητα της κατάστασης αλλά και την έκδηλη ανησυχία των συμπολιτών μας, θα θέλαμε να διαβεβαιώσουμε ότι, μέχρι και σήμερα, όλοι οι νοσηλευόμενοι ασθενείς, περιθάλπονται υπό δύσκολες, αλλά ασφαλείς συνθήκες τηρώντας τα ιατρικά πρωτόκολλα».

πηγή: cnngreece