Θετικός στον κορωνοϊό ο Γιάννης Πλακιωτάκης

Σε καραντίνα στο σπίτι του

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Θετικός στον κορωνοϊό ο Γιάννης Πλακιωτάκης

Σε καραντίνα στο σπίτι του τέθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, καθώς διαγνώστηκε θετικός στον νέο κορωνοϊό. Η κατάσταση της υγείας του είναι καλή και ακολουθεί τις οδηγίες του ιατρικού προσωπικού.

Η ανακοίνωση του υπουργείου:

«Από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ανακοινώνεται ότι ο Υπουργός Γιάννης Πλακιωτάκης βρέθηκε θετικός στον ιο COVID19 σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας.

Η κατάσταση της υγείας του κ. Πλακιωτάκη είναι καλή, παραμένει στο σπίτι του ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες του ΕΟΔΥ». Δείτε εδώ τη χθεσινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ.

Πηγή: protothema.gr

Πέρα από τον Γιάννη Πλακιωτάκη, θετική στον κορωνοϊό βρέθηκε και η πριγκίπισσα Μιχαήλ του Κεντ

Θετική στον νέο κορωvoϊό βρέθηκε η πριγκίπισσα Μιχαήλ του Κεντ.

Η 75χρονη βαρώνη Μαρία Κριστίνα Νον Ρέιμπνιτζ, όπως είναι το όνομά της, πάσχει από «έντονη κόπωση και πυρετό» κι είχε τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό στο Παλάτι του Κένσινγκτον, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail».

Η πριγκίπισσα είναι παντρεμένη με τον πρώτο ξάδερφο της Βασίλισσας Ελισάβετ, Πρίγκιπα Μιχαήλ του Κεντ.

«Ένιωθε αδιαθεσία επί σχεδόν ένα μήνα και τελικά βρέθηκε θετική στη νόσο Covid- 19 με την σπιτονοικοκυρά της να της μεταδίδει τον ιό. Η σπιτονοικοκυρά της αρρώστησε πριν από τρεις εβδομάδες. Η πριγκίπισσα Μιχαήλ του Κεντ είναι σε καραντίνα στο Παλάτι του Κένσινγκτον», όπως αναφέρει η εκπρόσωπός της, Σιμόν Αστέρ.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρίγκιπας Κάρολος όπως και ο πρωτότοκος γιος του Ουίλιαμ έχουν ήδη νοσήσει από τον νέο κορωνοϊό, όπως και ο Μανώλης Κωστίδης ο οποίος συγκλονίζει με την περιπέτεια του!

Ο δούκας του Κέιμπριτζ κράτησε μυστική την ασθένειά του για να αποφύγει την ανησυχία της βρετανικής κοινής γνώμης, όπως ο ίδιος είχε παραδεχτεί.

Πηγή: protothema.gr

Κορωνοϊός - Ιπποκράτειο: Υπό δύσκολες συνθήκες περιθάλπονται οι ασθενείς

Με σημερινή ανακοίνωσή του το διοικητικό συμβούλιο του νοσοκομείου Ιπποκράτειου Θεσσαλονίκης αναφέρει ότι μέχρι και σήμερα, όλοι οι νοσηλευόμενοι ασθενείς, περιθάλπονται υπό δύσκολες, αλλά ασφαλείς συνθήκες τηρώντας τα ιατρικά πρωτόκολλα.

«Η χώρα μας, όπως και ολόκληρη η ανθρωπότητα, καλείται να αντιμετωπίσει μία πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση, που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού. Στη Βόρεια Ελλάδα και, ειδικότερα, στο Νομό της Θεσσαλονίκης, η διασπορά του ιού είναι πολύ μεγάλη και ο αριθμός των ασθενών που χρήζουν νοσηλείας είναι ιδιαίτερα υψηλός», αναφέρει η ανακοίνωση και συνεχίζει :

«Αναλογιζόμενοι την κρισιμότητα της κατάστασης αλλά και την έκδηλη ανησυχία των συμπολιτών μας, θα θέλαμε να διαβεβαιώσουμε ότι, μέχρι και σήμερα, όλοι οι νοσηλευόμενοι ασθενείς, περιθάλπονται υπό δύσκολες, αλλά ασφαλείς συνθήκες τηρώντας τα ιατρικά πρωτόκολλα».