Κορωνοϊός: Νεκρός 32χρονος - Συναγερμός σε καταυλισμό Ρομά

Όλες οι πληροφορίες

Αρθρογράφος: Ιωάννα Πολυχρόνη
Ιωάννα Πολυχρόνη
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: Νεκρός 32χρονος - Συναγερμός σε καταυλισμό Ρομά

Συναγερμός έχει σημάνει στα Τρίκαλα μετά τα κρούσματα κορωνοϊού των τελευταίων 24ωρων σε οικισμούς Ρομά. Κατέληξε 32χρονος στο νοσοκομείο Τρικάλων.

Συγκεκριμένα το βράδυ της Δευτέρας κατέληξε 32χρονος Ρομά, θετικός στον κορωνοϊό, στο Νοσοκομείο Τρικάλων, ενώ την ίδια μέρα ακόμη δύο Ρομά βγήκαν θετικοί σε rapid test στα οποία υποβλήθηκαν και αργά το βράδυ ακόμη ένας ο οποίος μάλιστα χρειάστηκε να εισαχθεί στο Νοσοκομείο καθώς παρουσίασε απότομα υψηλό πυρετό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του trikalavoice.gr σήμανε συναγερμός στον ΕΟΔΥ και άμεσα, εντός των ημερών σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Τρικκαίων η Δήμητρα Νάτσινα και κλιμάκια του Οργανισμού θα μεταβούν στους οικισμούς Ρομά της πόλης για διενέργεια rapid test στο μεγαλύτερο δυνατό τμήμα του πληθυσμού. Θρίλερ με τα χθεσινά κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας.

Κορωνοϊός: Θετική η σύζυγος του προέδρου Κολομβίας, Μαρία Χουλιάνα Ρουίς

Η σύζυγος του προέδρου της Κολοβίας, Ιβάν Ντούκε, η Μαρία Χουλιάνα Ρουίς, διαγνώστηκε πως έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊό.

Η Πρώτη Κυρία της Κολομβίας ωστόσο είναι ασυμπτωματική σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης. Ο πρόεδρος και η πρώτη κυρία υποβάλλονται τακτικά σε τεστ λόγω του ότι έχουν υψηλή έκθεση και πολυάσχολα προγράμματα, εξήγησε η κολομβιανή προεδρία σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.

Η Ρουίς, η οποία υποβλήθηκε σε τεστ τη Δευτέρα, όπως και ο σύζυγός της, τηρεί τις συστάσεις του υπουργείου Υγείας και βρίσκεται σε απομόνωση, σύμφωνα με την προεδρία. Το αποτέλεσμα του τεστ του Ντούκε ήταν αρνητικό.

Η αντιπρόεδρος Μάρτα Λουσία Ραμίρες μολύνθηκε από τον νέο κορωνοϊό πριν από έναν μήνα και ήταν επίσης ασυμπτωματική. Στη χώρα των Άνδεων ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορωνοϊού ανέρχεται ως αυτό το στάδιο σε 35.479 νεκρούς επί συνόλου 1,2 εκατομμυρίων και πλέον μολύνσεων, σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου Υγείας.

πηγή: iefimerida