Κορωνοϊός: Συναγερμός στη Φλώρινα μετά τον εντοπισμό πολλαπλών κρουσμάτων

Όλες οι πληροφορίες

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κορωνοϊός: Συναγερμός στη Φλώρινα μετά τον εντοπισμό πολλαπλών κρουσμάτων

Πολλά κρούσματα κορωνοϊού σε εργαζόμενους και τρόφιμους εντοπίστηκαν στο Γηροκομείο Φλώρινας, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στον ΕΟΔΥ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, σε προληπτικό έλεγχο βρέθηκε θετικός εργαζόμενος του γηροκομείου. Ως εκ τούτου, ακολουθήθηκε διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών του, τόσο με τους υπόλοιπους εργαζόμενους όσο και με τους τρόφιμους του γηροκομείου.

Τα περισσότερα δείγματα βγήκαν θετικά, ενώ οι υπεύθυνοι του ΕΟΔΥ είναι εν αναμονή των υπολοίπων δειγμάτων που ελήφθησαν σήμερα από τρόφιμους.

Αρκετοί από αυτούς νοσηλεύονται στο νοσοκομείο με βαριά συμπτώματα, ενώ αρκετοί είναι και οι διασωληνωμένοι, μεταξύ των οποίων και ο υπεύθυνος του Γηροκομείου Φλώρινας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η ραγδαία μετάδοση του κορωνοϊού σε τρόφιμους και εργαζόμενους, καθώς και η ραγδαία επιδείνωση της υγείας αρκετών εξ αυτών έχει προκαλέσει την έντονη ανησυχία στους υπεύθυνους του ΕΟΔΥ και στους φορείς της περιοχής. Παράλληλα, θρίλερ επικρατεί μετά την σημερινή ανακοίνωση των κρουσμάτων στη χώρα μας!

Νωρίτερα, ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης, επισήμανε ότι υπάρχει σταθεροποίηση της επιδημιολογικής εικόνας του κορωνοϊού στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και οι ειδικοί στρέφουν την προσοχή τους στη Φλώρινα.

Από την πλευρά του, ο υπεύθυνος γιατρός του ΕΟΔΥ στη Δυτική Μακεδονία, Ιορδάνης Ρωμιόπουλος, τόνισε ότι θα πρέπει να δοθεί βαρύτητα στη Φλώρινα, όπου, όπως είπε, «υπάρχει μεγαλύτερο πρόβλημα, καθώς ακόμη έχουμε αυξημένα νούμερα».

Πηγή: iefimerida.gr

Κορωνοϊός: Θετικοί 15 φιλοξενούμενοι και 5 εργαζόμενοι σε γηροκομείο της Θεσσαλονίκης

Θετικοί στον κορωνοϊό βρέθηκαν δεκαπέντε φιλοξενούμενοι και πέντε εργαζόμενοι στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «Άγιος Νικόλαος» στη Θέρμη Θεσσαλονίκης.

Όπως έγινε γνωστό από τη Μονάδα Φροντίδας, οι ηλικιωμένοι που διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, παραμένουν στις εγκαταστάσεις της , αλλά σε διαφορετικό κτίριο και οι εργαζόμενοι σε καραντίνα στο σπίτι τους. Τόσο οι φιλοξενούμενοι όσο και οι εργαζόμενοι είναι ασυμπτωματικοί, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Έχουν ενημερωθεί οι συγγενείς των ηλικιωμένων, ενώ οι υπεύθυνοι της μονάδας ακολουθούν τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ. Νωρίτερα, τα τοπικά μέσα της Θεσσαλονίκης έκαναν λόγο για συνολικά 30 θετικούς στον κορωνοϊό.
Πριν 10 ημέρες τα πρώτα κρούσματα κορωνοϊού στο γηροκομείο.

Όπως ανέφερε στη Voria.gr ο διευθυντής της μονάδας, Νίκος Μακραντωνάκης, τα πρώτα κρούσματα εντοπίστηκαν πριν από δέκα ημέρες κατά τη διάρκεια των προγραμματισμένων τεστ που γίνονται τακτικά στο προσωπικό σε τρεις εργαζόμενους. Και οι τρεις ήταν ασυμπτωματικοί και τέθηκαν σε κατ’ οίκον περιορισμό. Σε ελέγχους που έγιναν στους ασθενείς βρέθηκαν επτά θετικοί, οι οποίοι μπήκαν σε ξεχωριστή πτέρυγα, όπως προβλέπεται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Οι υπόλοιποι 20, δύο εργαζόμενοι και 18 περιθαλπόμενοι διαγνώστηκαν θετικοί πέντε μέρες αργότερα. «Ήταν δύο νοσηλευτές, εκ των οποίων μάλιστα ο ένας είχε βγει δύο φορές αρνητικός και διαγνώστηκε θετικός στο τρίτο τεστ μέσα στην ίδια εβδομάδα. Και οι δύο εργαζόμενοι είναι σπίτι τους και είναι καλά. Οι ασθενείς είναι επίσης όλοι ασυμπτωματικοί και τους ελέγχουμε. Βρίσκονται σε ξεχωριστή πτέρυγα, εντελώς ανεξάρτητη σε άλλο κτίριο, ώστε να είναι απομονωμένοι», ανέφερε ο κ. Μακραντωνάκης.

Σύμφωνα με τον διευθυντή όλο το διάστημα της πανδημίας έχουν τηρηθεί κατά γράμμα οι οδηγίες του ΕΟΔΥ. «Έχουμε πάρει καθαριστικά αέρος, κάνουμε καθημερινά απολυμάνσεις, λαμβάνουμε όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις, τηρούμε όλα τα πρωτόκολλα. Κάνουμε έναν απέραντο αγώνα με ένα διαρκές άγχος, γιατί περιθάλπουμε βαριά περιστατικά», είπε χαρακτηριστικά.

Η μονάδα φιλοξενεί συνολικά 50 ηλικιωμένους και το τελευταίο δίμηνο δεν έχει δεχτεί κανέναν άλλο ασθενή.

Πηγή: iefimerida.gr