Κορωνοϊός: 1.747 νέα κρούσματα,121 νεκροί και 606 διασωληνωμένοι σήμερα στη χώρα μας

Τραγικός ο αριθμός των νεκρών

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κορωνοϊός: 1.747 νέα κρούσματα,121 νεκροί και 606 διασωληνωμένοι σήμερα στη χώρα μας

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 1.747 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα, εκ των οποίων 2 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 103034, εκ των οποίων το 53.0% άνδρες. Τα 4867 (4.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 27199 (26.4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Συνολικά 606 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 171 (28.2%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 78.5%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 557 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Σοκαριστικός είναι ο απολογισμός με 121 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 2223 θανάτους συνολικά στη χώρα. 891 (40.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 80 έτη και το 96.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορωνοϊό (SARS-CoV-2) και που δηλώνουν συστηματικά στον ΕΟΔΥ το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν, έχουν συνολικά ελεγχθεί 2354043 κλινικά δείγματα ενώ από Μονάδες Υγείας και Κλιμάκια του ΕΟΔΥ που διενεργούν ελέγχους Rapid Ag έχουν ελεγχθεί 204919 δείγματα. Δείτε εδώ την δήλωση του Μητσοτάκη για τα φετινά Χριστούγεννα.

Πηγή: protothema.gr

Κορωνοϊός: «Ανατριχίλα» η ανάρτηση ενός γιατρού για τον θάνατο τριών συναδέλφων του

Ανατριχίλα προκαλεί ανάρτηση γιατρού από το Ιπποκράτειο νοσοκομείο σχετικά με τους θανάτους τριών συναδέλφων του στη μάχη με τον κορωνοϊό.

«Καταλαβαίνετε τι εννοώ ότι δεν φοβόμαστε τον θάνατο; Τρεις συνάδελφοι μέσα σε λίγες ώρες», έγραψε για τους συναδέλφους του που έχασαν τη μάχη της ζωής του με τον κορωνοϊο, ο γιατρός Νίκος Ραζής Κουντούνης, που εργάζεται στο νοσοκομείο.
«Δυστυχώς δυο συνάδελφοι μου από το ιπποκράτειο έχασαν τη ζωή τους» είπε στο protothema.gr σχετικά με τους συναδέλφους του που εξέδωσαν τεράστια μάχη για να προστατεύσουν συμπολίτες μας και κόλλησαν τον ιό.

«3 Ιατροί από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Αθηνών. Πόσο κρίμα...ευχαριστούμε για τον αγώνα που κάνετε να είμαστε εμείς υγιείς... Δυστυχώς δεν τα καταφέρατε. Ο φονικός ιός δεν κάνει διακρίσεις», έγραψε άλλος γιατρός στο διαδίκτυο ενώ παράλληλα άλλοι 3 άνθρωποι έχασαν την μάχη στον Βόλο.

Ο αιφνίδιος θάνατος Νίκου Νούτσου, αναισθησιολόγου στο νοσοκομείο, έχει προκαλέσει θλίψη στις τάξεις των γιατρών στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο άτυχος άνδρας ήταν μόλις 42 ετών και άφησε πίσω του τρία παιδιά. Οι συνάδελφοι του μιλούν για έναν εξαιρετικό επαγγελματία που έδωσε τα πάντα στη μάχη κατά της πανδημίας βοηθώντας αρκετούς ασθενείς μέσα στο νοσοκομείο.

«Συλλυπητήρια στην οικογένεια του», έγραψαν στο Facebook, δεκάδες φίλοι του. Γιατρός από το Ιπποκράτειο μας είπε πως «ακόμη ένας συνάδελφος μας έδωσε τεράστια μάχη και δυστυχώς χτυπήθηκε από τον κορωνοιό. Πρέπει όλοι να τηρήσουμε τα μέτρα για να μην αυξηθούν κι άλλο τα κρούσματα. Είμαστε στα όρια μας!».

Πηγή: protothema.gr