Κορωνοϊός: 1.044 νέα κρούσματα στη χώρα μας

600 οι διασωληνωμένοι , 85 θάνατοι

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: 1.044 νέα κρούσματα στη χώρα μας

O ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 1044 νέα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στη χώρα, εκ των οποίων 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 105271, εκ των οποίων το 53.0% άνδρες.

4888 (4.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 28075 (26.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

600 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 161 (26.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 75.8%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 581 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

κορωνοϊός κρούσματα

Τέλος, έχουμε 85 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 2406 θανάτους συνολικά στη χώρα. 978 (40.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 80 έτη και το 96.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Δείτε εδώ και πότε θα γίνει το διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Κορωνοϊός: Νεκρή 58χρονη νοσηλεύτρια στη Δράμα

Τη μάχη με τον κορωνοϊό έχασε μία 58χρονη νοσηλεύτρια, μητέρα δύο παιδιών, στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, η οποία, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, εργαζόταν σε νοσοκομείο της Δράμας.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση η Ομοσπονδία:

«Άλλη μια συνάδελφος 58χρονη νοσηλεύτρια μητέρα δύο παιδιών από το νοσοκομείο της Δράμας έχασε σήμερα τη μάχη για τη ζωή στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης χτυπημένη από κορωνοϊό.

Η τραγική ειρωνεία είναι ότι πριν λίγες ημέρες γέννησε η κόρη της στο νοσοκομείο Δράμας με καισαρική και βρέθηκαν θετικοί στο κορωνοϊό μητέρα και νεογνό μετά τον τοκετό.

Συλλυπητήρια στους συναδέλφους και τους οικείους της. Μας προκαλεί θλίψη και οργή η νέα απώλεια συναδέλφου. Δεν φταίει για όλα η κακή μοίρα. Επιτέλους πάρτε μέτρα». Ταυτόχρονα, και ένας 70χρονος στη Χαλκίδα έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό.

Πηγή: grtimes.gr

Κορωνοϊός: Ακόμα ένας νεκρός στη Θεσσαλία

Πρόκειται για μια γυναίκα 84 ετών που έχασε τη «μάχη» με τον κορωνοϊό ανεβάζοντας σε 62 το αριθμό των νεκρών στη Μαγνησία κατά τη διάρκεια του δεύτερου κύματος της πανδημίας.

Στο μεταξύ, στο νοσοκομείο Βόλου νοσηλεύονται 92 ασθενείς με κορωνοϊό, εκ των οποίων οι 5 στους θαλάμους αρνητικής πίεσης, οι 8 στη ΜΕΘ και οι υπόλοιποι στις τρεις κλινικές covid.

Επίσης, στην Παιδιατρική κλινική νοσηλεύεται ένα αγοράκι 2,5 ετών μαζί με τη μητέρα του.