Προσοχή: Σήμερα ΔΕΝ κλείνουν 20:30 τα σούπερ μάρκετ - Αναλυτικά το ωράριο

Σας αφορά!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Προσοχή: Σήμερα ΔΕΝ κλείνουν 20:30 τα σούπερ μάρκετ - Αναλυτικά το ωράριο

Με νέο ωράριο λειτουργούν τα σούπερ μάρκετ, μετά την επιβολή των αυστηρότερων μέτρων, στο πλαίσιο του lockdown για την αποτροπή εξάπλωσης του κορωνοϊού. Για τα Σάββατα όμως ισχύει κάτι διαφορετικό!

Η καθημερινότητα των πολιτών έχει αλλάξει και πάλι, καθώς βάσει των μέτρων, απαγορεύονται οι άσκοπες μετακινήσεις, παρά μόνο με sms στο 13033.

Μάλιστα, από τις 21:00 και μέχρι τις 05:00 το πρωί, οι πολίτες επιτρέπεται να βγουν από το σπίτι τους μόνο για σοβαρούς λόγους υγείας (sms με τον κωδικό 1), για βόλτα με κατοικίδιο κοντά στον τόπο διαμονής (sms με τον κωδικό 6) ή για εργασία έχοντας μαζί την απαραίτητη βεβαίωση.

Ως εκ τούτου, προκειμένου το κλείσιμο των σούπερ μάρκετ να μην τους βρει στο… δρόμο, έχει τροποποιηθεί και το ωράριο λειτουργίας τους.

Μεγάλη προσοχή σε αυτό το σούπερ μάρκετ δεν τηρούσαν τους νόμους! Έφτιαχναν τα κρέατα μη φορώντας μάσκα!

Τι ώρα κλείνουν τα σούπερ μάρκετ σήμερα

Κατά τη διάρκεια έτσι του lockdown τα σούπερ μάρκετ θα κλείνουν τις καθημερινές στις 20:30 και όχι τις 21:00.

Σήμερα Σάββατο ωστόσο, όπως και κάθε Σάββατο, θα κλείσουν στις 20:00, βάσει του προ-κορωνοϊού ωραρίου τους.

Έκτακτη αλλαγή για όλα τα σούπερ μάρκετ της αγοράς - Αποφασίστηκε πριν λίγες ώρες!

Ο κύβος ερρίφθη και έτσι η κυβέρνηση θα ανοίξει τις επόμενες ημέρες, τα εποχιακά καταστήματα σε μία προσπάθεια να ενισχύσει τους επιχειρηματίες που τα έσοδά τους εξαρτώνται από τη συγκεκριμένη περίοδο του χρόνου. Παράλληλα ο υπουργός Ανάπτυξης αποκάλυψε ότι με το άνοιγμα των εποχικών καταστημάτων καθώς και του λιανεμπορίου, έρχονται αλλαγές και στα σούπερ μάρκετ, καθώς θα ξαναμπούν στα ράφια και θα πωλούνται κανονικά, τα προϊόντα που μέχρι στιγμής είχαν απαγορευτεί.

Σύμφωνα με τον υπουργό «προσανατολιζόμαστε σε ένα άνοιγμα των εποχικών ειδών (χριστουγεννιάτικων στολιδιών, δέντρων και διακοσμητικών), κυρίως γιατί αυτά τα είδη δεν μπορούν να πουληθούν σε επόμενο χρόνο παρά μόνο μέσα στις γιορτές. Η οριστικοποίηση της απόφασης και του τρόπου που θα γίνει θα το μάθετε τις επόμενες ώρες από το υπουργείο Ανάπτυξης. Ασφαλώς από την ώρα που θα ανοίξουμε το λιανικό εμπόριο γι' αυτά τα είδη, το ίδιο θα γίνει και για τα σούπερ μάρκετ, και τα συγκεκριμένα προϊόντα θα βγουν από την απαγόρευση» είπε και πρόσθεσε:

Συναγερμός σε γνωστό σούπερ μάρκετ - Δεν φορούσαν μάσκες οι εργαζόμενοι πάνω από τα φαγητά

«Θέλω να συμμεριστώ μαζί σας την αγωνία που έχουμε να μπορέσουμε την επόμενη ημέρα η αγορά να παραμείνει όρθια, λειτουργική και οι επιχειρήσεις να υπάρχουν, να μην έχουν υποστεί ανήκεστο βλάβη».

Παράλληλα ο υπουργός τόνισε ότι τα σούπερ μάρκετ δεν είναι εστίες υπερμετάδοσης του κορωνοϊού. «Εγώ πρώτος βγήκα και διέψευσα όλες τις φήμες που προέκυψαν, ότι δήθεν τα σούπερ μάρκετ είναι εστίες υπερμετάδοσης. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι μίλησα με τον ΕΟΔΥ και δεν υπάρχει κανένα επιστημονικό δεδομένο που να τεκμηριώνει αυτή την άποψη. Αντιθέτως, έχει αποδειχθεί ότι η αγορά σούπερ μάρκετ έχει κινηθεί με τρόπο μεγάλης υγειονομικής ασφάλειας».