Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η νυχτερινή διασκέδαση μπορεί να μην ανοίξει μέχρι το Πάσχα»

Πώς σχολίασε το περιστατικό στην Πάρνηθα;

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η νυχτερινή διασκέδαση μπορεί να μην ανοίξει μέχρι το Πάσχα»

Συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο του Alpha και στον δημοσιογράφο Αντώνη Σρόιτερ παραχωρεί αυτήν την ώρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος ξεκαθάρισε πως είναι πιθανό να μείνει κλειστή η νυχτερινή διασκέδαση μέχρι το Πάσχα.

Ο κ. Μητσοτάκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μείνουν κλειστά μέχρι το Πάσχα τα νυχτερινά μαγαζιά ενώ διευκρίνισε πως τα διαχωρίζει από τα εστιατόρια και ο λόγος είναι πως στα νυχτερινά μαγαζιά ο κόσμος έρχεται πιο κοντά για να επικοινωνήσει, φωνάζει άρα είναι και πιο εύκολη η διασπορά του κορωνοϊού.

Για το περιστατικό της Πάρνηθας - δείτε εδώ τα σχόλια που δέχθηκε στο Twitter - τόνισε: «Ήταν λάθος που δεν φόρεσα μάσκα, όταν φωτογραφήθηκα. Δεν ήταν λάθος που πήγα να ασκηθώ γιατί επιτρέπεται εντός της Περιφερειακής Ενότητας».

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο εμβολιασμός αναμένεται να ξεκινήσει αρχές Ιανουαρίου

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην εισαγωγική τοποθέτησή του στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου τόνισε πως πρέπει να αποφύγουμε την αναζωπύρωση της επιδημίας του κορωνοϊού, ενώ αναφορικά με τον εμβολιασμό είπε πως αναμένεται να ξεκινήσει αρχές Ιανουαρίου.

«Παρά το γεγονός ότι βλέπουμε κάποιες ενθαρρυντικές ενδείξεις ως προς την αποκλιμάκωση των κρουσμάτων, οφείλουμε να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί για να αποφύγουμε την αναζωπύρωση της επιδημίας και να δώσουμε μία ανάσα στα νοσοκομεία μας και στους μαχητές της πρώτης γραμμής.

Για να φτάσουμε με προσοχή και με ασφάλεια στον οργανωμένο εμβολιασμό όλου του πληθυσμού, ο οποίος και θα ξεκινήσει -καλώς εχόντων των πραγμάτων- από τις αρχές Ιανουαρίου», τόνισε. Σήμερα, μεταξύ των άλλων, ανοίγουν τα εποχικά καταστήματα!

Ποιες μεταρρυθμίσεις είναι στην ατζέντα του υπουργικού

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε επίσης στις μεταρρυθμίσεις που θα συζητηθούν στη συνεδρίαση και αφορούν στο νέο πλαίσιο για τις Πρότυπες Προτάσεις έργων που θα παρουσιαστεί από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, στο τελικό σχέδιο αναπτυξιακής μετάβασης των περιοχών της Δυτικής Μακεδονίας και της Μεγαλόπολης, που θα παρουσιαστεί από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας και sτην Εθνική Στρατηγική Κυβερνοασφάλειας, ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο το οποίο θωρακίζει ψηφιακές εφαρμογές και υπηρεσίες.