Έκτακτη ανακοίνωση από Instagram και Facebook - Τι συνέβη

Δείτε αναλυτικά...

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Έκτακτη ανακοίνωση από Instagram και Facebook - Τι συνέβη

Σε μια πρωτοφανή κίνηση προχωρά το Facebook και το Instagram έπειτα από ανακοίνωση που εξέδωσε. Συγκεκριμένα, θα αρχίσει να σβήνει αναρτήσεις με περιεχόμενο που περιλαμβάνει ψευδείς ισχυρισμούς για τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού.

Στόχος είναι να δράσει αποτρεπτικά σε φήμες που παροξύνουν το πρόβλημα της πανδημίας.«Θα διαγράφονται ισχυρισμοί σχετικά με την ασφάλεια, την αποτελεσματικότητα, τα συστατικά ή τις παρενέργειες των εμβολίων», γράφει η ανακοίνωση.

Για παράδειγμα, αναρτήσεις που περιέχουν ισχυρισμό ότι τα εμβόλια περιέχουν μικροτσίπ ή «ό,τι άλλο δεν περιλαμβάνεται στην επίσημη λίστα συστατικών των εμβολίων», ως γράφει.

Η εταιρεία ανέφερε ότι επιταχύνει τα σχέδιά της για την απαγόρευση παραπλανητικών και ψευδών πληροφοριών στις πλατφόρμες του Facebook και του Instagram. Εξελίξεις έχουμε και με τα αίτια θανάτου των δύο εθελοντών μετά το εμβόλιο της Pfizer.

Ο κορωνοϊος "χτυπά" Instagram και Facebook - Τι αλλάζουν;

Νέο "χτύπημα" φέρνει ο κορωνοϊός, ωστόσο ευτυχώς αυτή τη φορά δεν αφορά κάποιο θύμα ή και κρούσμα. Τώρα αυτό που συμβαίνει είναι να έρχεται μια αλλαγή για το Instagram αλλά και για το facebook.

Ειδικότερα σύμφωνα και με τις πληροφορίες τo Facebook ανταποκρίθηκε στην έκκληση που είχε γίνει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή την προηγούμενη εβδομάδα και πλέον προχωρά στην υποβάθμιση της ποιότητας του βίντεο streaming του, τόσο σε εκείνο όσο και στο Instagram που είναι θυγατρική του.

Αυτό γίνεται προκειμένου να μην υπερφορτωθούν και υποστούν συμφόρηση τα ευρυζωνικά δίκτυα, λόγω των αυξημένων απαιτήσεων ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, τηλεργασίας, εκπαίδευσης εξ αποστάσεως, ψηφιακής ψυχαγωγίας, αλλά και ηλεκτρονικών υπηρεσιών υγείας εξαιτίας του κορονοϊού, σύμφωνα και με τα όσα μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ επικαλούμενο το Reuters.

Εκπρόσωπος του Facebook δήλωσε ότι «προκειμένου να συμβάλουμε, ώστε να αποτραπεί τυχόν συμφόρηση του δικτύου, θα μειώσουμε πρόσκαιρα τα bits των βίντεο στο Facebook και στο Instagram στην Ευρώπη».