Στόχος των haker το εμβόλιο της Pfizer

Τι λένε οι πληροφορίες...

Αρθρογράφος: Ιωάννα Πολυχρόνη
Ιωάννα Πολυχρόνη
Youweekly Editor
Στόχος των haker το εμβόλιο της Pfizer

Η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία Pfizer και ο γερμανικός εταίρος της, η BioNTech, ανακοίνωσαν την Τετάρτη ότι σειρά εγγράφων που σχετίζονται με την ανάπτυξη του εμβολίου έναντι του κορωνοϊού «προσπελάστηκαν παράνομα» κατά τη διάρκεια μιας κυβερνοεπίθεσης που εκδηλώθηκε κατά του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA).

Σύμφωνα με το Reuters, ο EMA ανακοίνωσε νωρίτερα ότι κατέστη στόχος χάκερ δίχως, ωστόσο, να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες για την υπόθεση.

Μάλιστα, για το συμβάν ο EMA ενημέρωσε την BioNTech τονίζοντας ότι «ο Οργανισμός έγινε στόχος κυβερνοεπίθεσης κι ότι κάποια έγγραφα που σχετίζονται με τη νομοθετική υποβολή του εμβολίου των Pfizer – BioNTech ως υποψηφίου προς έγκριση, προσπελάστηκαν παράνομα». Δείτε εδώ την πρώτη 90χρονή που έκανε χθες το εμβόλιο.

«Κανένα από τα συστήματα της BioNTech ή της Pfizer δεν έχει παραβιαστεί σε σχέση με αυτό το περιστατικό και δεν γνωρίζουμε αν τα προσωπικά δεδομένα των συμμετεχόντων στην έρευνα έχουν προσπελαστεί», αναφερόταν στο σχετικό ενημερωτικό σημείωμα του EMA.

Κορωνοϊός: Σοβαρά αλλεργικά συμπτώματα σε δύο ανθρώπους που έκαναν το εμβόλιο στη Βρετανία

Δύο άνθρωποι από όσους έκαναν χθες το εμβόλιο του κορωνοϊού στη Βρετανία παρουσίασαν σοβαρά αλλεργικά συμπτώματα καθώς είχαν ιστορικό,

Προειδοποίηση σχετικά με το εμβόλιο για τον κορωνοϊο της Pfizer/BioNTech, εξέδωσαν οι βρετανικές αρχές, μία μέρα μετά την έναρξη του εμβολιασμού του πληθυσμού στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι αρχές προτρέπουν τους πολίτες που έχουν παρουσιάσει κατά το παρελθόν σοβαρές αλλεργίες και σοβαρά αλλεργικά συμπτώματα, να μην κάνουν το εμβόλιο.

Σημειώνεται ότι η προειδοποίηση εκδόθηκε με αφορμή την εμφάνιση αλλεργικών αντιδράσεων σε δύο ανθρώπους που έκαναν χθες το εμβόλιο.

Ο καθηγητής Στίβεν Πόουις, Εθνικός Ιατρικός Διευθυντής για το NHS της Αγγλίας, τόνισε ότι «πρόκειται για ένα αρκετά συχνό φαινόμενο με τα νέα εμβόλια» η εμφάνιση αλλεργιών.

Πηγή: protothema.gr