Προειδοποίηση των λοιμωξιολόγων: Κλειστά μαγαζιά τα Χριστούγεννα

Δώστε προσοχή!

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Προειδοποίηση των λοιμωξιολόγων: Κλειστά μαγαζιά τα Χριστούγεννα

Να μην ανοίξει το λιανεμπόριο προ των εορτών των Χριστουγέννων εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι που συνεδριάζουν αυτή την ώρα. Προτείνουν να ανοίξουν μόνο -και αυτό για κάποιες μέρες- τα κομμωτήρια και τα βιβλιοπωλεία. Τις αποφάσεις ωστόσο θα λάβει η κυβέρνηση που θα κάνει σύντομα και τις σχετικές ανακοινώσεις.

Οι λοιμωξιολόγοι εκτιμούν ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν επιτρέπουν τη λειτουργία της αγοράς με τον κίνδυνο του συνωστισμού να ελλοχεύει και προκρίνουν ως ασφαλές αυτή τη στιγμή να μην ανοίξουν τα καταστήματα για να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού. Δείτε εδώ ποιο χωριό μπήκε σε ολική καραντίνα.

Πηγή: protothema.gr

Κορωνοϊός: Πέθανε μητέρα 2 παιδιών στην Καβάλα

Εργαζόμενη σε νοσοκομείο πέθανε μετά από επιπλοκές του κορωνοϊού. Ο λόγος για 51χρονη προϊσταμένη του τμήματος προσωπικού του νοσοκομείου στην Καβάλα η οποία ήταν μητέρα 2 παιδιών.

Η άτυχη υπάλληλος νοσηλευόταν σε κλινική του νοσοκομείου και στις 18/11 εισήχθη στη ΜΕΘ όπου και άφησε την τελευταία της πνοή.

Όπως σημειώνουν από την ΠΟΕΔΗΝ «η κυβέρνηση θα πρέπει τώρα να προωθήσει νομοθετική διάταξη να θεωρείται εργατικό ατύχημα ο θάνατος των συναδέλφων. Να θεωρούνται θύματα πολέμου. Για να μπορούν να αποζημιωθούν οι οικογένειες και να λάβουν σύνταξη».

Η ομοσπονδία των εργαζομένων στα νοσοκομεία σημειώνει επίσης ότι «εφ’ όσον όλοι οι νεκροί συνάδελφοι εργάζονταν και δεν είχαν άδεια ειδικού σκοπού σημαίνει ότι δεν εντάσσονται στις ευπαθείς ομάδες». Πέθανε και ο Γιώργος Γεωργιάδης από κορωνοϊό.

Κορωνοϊός: Από φυσικά αίτια ο θάνατος των δύο εθελοντών για το εμβόλιο της Pfizer

Τη ζωή τους έχασαν δύο εθελοντές που έκαναν το εμβόλιο των Pfizer και BioNTech κατά του κορωνοϊού, στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με επίσημο έγγραφο που δημοσίευσε η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), κατά τη διάρκεια των κλινικών δοκιμών στις ΗΠΑ πέθαναν έξι άτομα.

Όπως διευκρινίζει σε πίνακα, οι δύο από τους έξι εθελοντές είχαν κάνει το εμβόλιο και οι άλλοι είχαν λάβει το placebo φάρμακο.

Και οι δύο εθελοντές που έκαναν το εμβόλιο ήταν άνω των 55 ετών, σύμφωνα πάντα με τα έγγραφα. Ο ένας από τους δύο εμφάνισε καρδιακή ανακοπή, 60 ημέρες μετά τη λήψη της δεύτερης δόσης του εμβολίου, ενώ έχασε τη ζωή του τρεις ημέρες αργότερα. Δείτε εδώ πού πραγματοποιεί σήμερα rapid tests ο ΕΟΔΥ.

κορωνοϊός εμβόλιο

Ο άλλος ασθενής, ο οποίος ήταν παχύσαρκος και έπασχε από προϋπάρχουσα αθηροσκλήρωση πέθανε από αρτηριοσκλήρωση τρεις ημέρες μετά τη λήψη του πρώτου εμβολιασμού.

Να σημειώσουμε πως στις δοκιμές του εμβολίου πήραν συνολικά μέρος 37.796 εθελοντές. Από αυτούς, στους 18.904 χορηγήθηκε το εμβόλιο και στους 18.892 χορηγήθηκε φάρμακο placebo.

Το συγκεκριμένο εύρημα είναι ένα από τα πολλά σημαντικά νέα που παρουσιάζονται στο ενημερωτικό υλικό, το οποίο περιλαμβάνει περισσότερες από 100 σελίδες αναλύσεων δεδομένων από την FDA και από την Pfizer.

Πηγή: protothema.gr