Τραυματισμός αστυνομικού έπειτα από σύλληψη διαρρήκτη

Όλες οι πληροφορίες

Αρθρογράφος: Ιωάννα Πολυχρόνη
Ιωάννα Πολυχρόνη
Youweekly Editor
Τραυματισμός αστυνομικού έπειτα από σύλληψη διαρρήκτη

Συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, τις πρώτες πρωινές ώρες της περασμένης Πέμπτης, στο Καπανδρίτι, αλλοδαπός για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Λίγο πριν, ο ανωτέρω, με συνεργούς του που αναζητούνται, είχε διαρρήξει κατάστημα στην ίδια περιοχή. Αστυνομικοί του Τ.Α. Ωρωπού που έσπευσαν αμέσως στο σημείο, με τη συνδρομή αστυνομικών του Α.Τ. Αυλώνα και του Α.Τ. Κηφισιάς, μετά από καταδίωξη ακινητοποίησαν τον κατηγορούμενο, ο οποίος αποπειράθηκε να διαφύγει, ενώ κατά τη σύλληψή του αντιστάθηκε σθεναρά με αποτέλεσμα να προκαλέσει τον ελαφρύ τραυματισμό αστυνομικού.


Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, ζεύγος γαντιών, σκαπτικά εργαλεία και το χρηματικό ποσό των 145 ευρώ. Από την έρευνα του Τ.Α. Ωρωπού εξιχνιάστηκαν επιπλέον δύο περιπτώσεις διαρρήξεων καταστημάτων στην περιοχή. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε για κύρια ανάκριση. Κορωνοϊός - Κοζάνη: 12 κρούσματα σε στρατόπεδο

πηγή: iefimerida

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Σάλος με κίνηση αστυνομικού - Κατέστρεψε λουλούδια που προορίζονταν για κατάθεση

Τη στάση αστυνομικού, ο οποίος διακρίνεται, σε βίντεο που κυκλοφορεί, να διαλύει και να πετάει στο έδαφος τα λουλούδια πολίτη που προορίζονταν για το σημείο που δολοφονήθηκε ο Αλέξης Γρηγορόπουλος, κατήγγειλαν πολίτες, οι οποίοι βρέθηκαν στην περιοχή των Εξαρχείων νωρίτερα την Κυριακή.

Όπως φαίνεται στο βίντεο ο αστυνομικός παίρνει την ανθοδέσμη και την καταστρέφει στην πλάτη ενός συναδέλφου του χωρίς να παρέμβει κανένας από τους παρευρισκόμενους. Η ντροπιαστική κίνηση καταγράφηκε και ξέσπασαν πολλές αντιδράσεις. Απαγόρευση συναθροίσεων για την επέτειο του Γρηγορόπουλου

Αστυνομικός διαλύει τα λουλούδια του Αλέξη #Γρηγοροπουλος

Αστυνομικός διαλύει με μανία και ασέβεια, ενώ έπειτα πετάει στο έδαφος τα λουλούδια πολίτη που προορίζονταν για τον δολοφονημένο Αλέξη Γρηγορόπουλο... Video via radiofragmata #Γρηγοροπουλος

Posted by ROSA on Sunday, December 6, 2020

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Επεισόδια στα Εξάρχεια με προσαγωγές

Σε 60 τουλάχιστον προσαγωγές έχουν προχωρήσει μέχρι στιγμής οι αστυνομικές Αρχές, ανήμερα της επετείου της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Σύμφωνα τις πληροφορίες επεισόδια σημειώθηκαν διάσπαρτα στα Εξάρχεια στις οδούς Τσαμαδού, Ναβαρίνου και Μπενάκη, αλλά και στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής. Νωρίτερα ομάδα είκοσι ατόμων, μελών του ΚΚΕ μ-λ, επιχείρησε να ανοίξει πανό και να πορευθεί στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου, με αποτέλεσμα η αστυνομία να προβεί σε προσαγωγές.

Υπενθυμίζεται ότι ο σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ. προβλέπει την αποτροπή συγκέντρωσης στη συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλλα στα Εξάρχεια, όπου έπεσε νεκρός ο 15χρονος Αλέξης Γρηγορόπουλος στις 6 Δεκεμβρίου του 2008 από τη σφαίρα του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα, αλλά και την επιτήρηση άλλων χώρων όπου ενδεχομένως να γίνει προσπάθεια πραγματοποίησης συγκεντρώσεων.
Την ίδια ώρα, 24 συνολικά σταθμοί του μετρό και του ΗΣΑΠ έχουν κλείσει με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας. Ακόμη, διεκόπησαν και τα δρομολόγια του τραμ από τη στάση «Αιγαίο» στη Ν. Σμύρνη έως το Σύνταγμα. Η κίνηση του τραμ γίνεται από τη Βούλα έως τη στάση «Αιγαίο».

Εντάση και προσαγωγές και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας
Στην προσαγωγή τριών νεαρών ατόμων προχώρησαν αστυνομικοί και στη Θεσσαλονίκη, ανήμερα της επετείου της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα Thestival, οι δύο πρώτες προσαγωγές έγιναν στη Λεωφόρο Στρατού, όταν ομάδα περίπου 30 ατόμων ανήρτησε τρία πανό μπροστά στο Γαλλικό Ινστιτούτο.

Λίγο αργότερα οι αστυνομικοί προσήγαγαν ένα ακόμα άτομο. Κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ. εντόπισε τον νεαρό να κινείται στην Πλατεία Αριστοτέλους και κατά τον έλεγχο βρέθηκε να έχει μαζί του ένα πανό. Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε ελέγχους ατόμων περιμετρικά των παραπάνω σημείων, συνιστώντας στους διερχόμενους να επιστρέψουν στο σπίτι τους.

πηγή: iefimerida