Κορωνοϊός: Εμβολιάστηκε ο πρώτος Έλληνας γιατρός!

Τι αναφέρει;

Αρθρογράφος: Ιωάννα Πολυχρόνη
Ιωάννα Πολυχρόνη
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: Εμβολιάστηκε ο πρώτος Έλληνας γιατρός!

Στο Live News μίλησε ο πρώτος Έλληνας γιατρός που εμβολιάστηκε στην Σκωτία και αναφέρθηκε στη διαδικασία αλλά και στο πως νιώθει μετά τον εμβολιασμό.

«Την πρώτη μέρα των εμβολιασμών υπήρξε μια σύγχυση», αναφέρει περιγράφοντας τη διαδικασία του εμβολιασμού, ενώ σημειώνει ότι αν και το εμβόλιο είναι ακόμη στο αρχικό στάδιο και δεν έχει πάρει έγκριση από την ΕΕ, δε δίστασε να το κάνει.

«Η επιλογή ήταν προσωπική και μου δόθηκε η ευκαιρία και το έκανα», εξηγεί

Δύο από τους συναδέλφους του, ωστόσο, παρουσίασαν ήπιες αλλεργικές αντιδράσεις: «Υπήρχαν δύο άτομα που έκαναν αλλεργική αντίδραση αλλά δεν χρειάστηκε να νοσηλευτούν».

Ο Πέτρος Τσαφρακίδης σημείωσε ότι «χρειάζεται χρόνος και αξιολόγηση», όσον αφορά τα συμπτώματα και τις πιθανές παρενέργειες του εμβολίου. Δείτε εδώ την πρώτη 90χρονή που έκανε χθες το εμβόλιο.

Κορωνοϊός: Σοβαρά αλλεργικά συμπτώματα σε δύο ανθρώπους που έκαναν το εμβόλιο στη Βρετανία

Δύο άνθρωποι από όσους έκαναν χθες το εμβόλιο του κορωνοϊού στη Βρετανία παρουσίασαν σοβαρά αλλεργικά συμπτώματα καθώς είχαν ιστορικό,

Προειδοποίηση σχετικά με το εμβόλιο για τον κορωνοϊο της Pfizer/BioNTech, εξέδωσαν οι βρετανικές αρχές, μία μέρα μετά την έναρξη του εμβολιασμού του πληθυσμού στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι αρχές προτρέπουν τους πολίτες που έχουν παρουσιάσει κατά το παρελθόν σοβαρές αλλεργίες και σοβαρά αλλεργικά συμπτώματα, να μην κάνουν το εμβόλιο.

Σημειώνεται ότι η προειδοποίηση εκδόθηκε με αφορμή την εμφάνιση αλλεργικών αντιδράσεων σε δύο ανθρώπους που έκαναν χθες το εμβόλιο.

Ο καθηγητής Στίβεν Πόουις, Εθνικός Ιατρικός Διευθυντής για το NHS της Αγγλίας, τόνισε ότι «πρόκειται για ένα αρκετά συχνό φαινόμενο με τα νέα εμβόλια» η εμφάνιση αλλεργιών.

Πηγή: protothema.gr