Τετάρτη, 03 Μαρτίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Κορωνοϊός: Γεννήθηκε μωρό θετικό από μητέρα που παράλληλα νοσούσε

Όλες οι πληροφορίες

Κορωνοϊός: Γεννήθηκε μωρό θετικό από μητέρα που παράλληλα νοσούσε
Ενημέρωση 12.12.2020 15:45
Από Κωνσταντίνα Τσουκαλά

Τοκετός μωρού θετικού στον ιό SARS-CoV-2 από μητέρα με λοίμωξη κορωνοϊού που ήταν σε αποδρομή έγινε χθες στο Αττικό Νοσοκομείο.

Το μωρό γεννήθηκε στην Γ' Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), στον ΠΓΝ «Αττικόν».

Είναι η πρώτη φορά που έρχεται στον κόσμο μωρό με θετικό μοριακό έλεγχο για τον κορωνοϊό SARS-CoV-2 από μητέρα με λοίμωξη Covid-19 σε αποδρομή. Η κύηση ήταν 37 εβδομάδων με ιστορικό σακχαρώδη διαβήτη της κύησης. Η μητέρα εμφάνισε προ 8ημέρου δεκατική πυρετική κίνηση και βήχα. Τόσο η ίδια όσο και ο σύζυγός της υποβλήθηκαν σε μοριακό έλεγχο με RT-PCR, ο οποίος βγήκε θετικός και για τους δύο.

Χθες η μητέρα προσήλθε στο Αττικό Νοσοκομείο με φαινόμενα τοκετού και ο μοριακός έλεγχος ήταν ασθενώς θετικός, γεγονός που υποδηλώνει ότι η λοίμωξη Covid-19 είναι σε αποδρομή. Το αγοράκι, βάρους γέννησης 3.410 γραμμαρίων, μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Παρακολούθησης Νεογνών για παρακολούθηση.

Ο τοκετός έγινε με καισαρική τομή, γεγονός που απομακρύνει την πιθανότητα κάθετης μετάδοσης κατά την διάρκεια του τοκετού. Μέχρι σήμερα, όλα τα νεογνά που γεννήθηκαν στο Αττικό Νοσοκομείο από μητέρες με λοίμωξη Covid-19 ήταν αρνητικά σε επανειλημμένους μοριακούς ελέγχους που έγιναν. Δείτε εδώ, παρεμπιπτόντως, τα χθεσινά κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας!

Πηγή: iefimerida.gr

Κορωνοϊός: Θετικό ένα βρέφος 7 ημερών στη Κύπρο

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, του Μακάρειου Νοσοκομείου της Λευκωσίας, νοσηλεύεται νεογνό επτά ημερών, το οποίο διαγνώστηκε θετικό στον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τα κυπριακά ΜΜΕ, ο Διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του νοσηλευτηρίου, Αβραάμ Ηλίας, πρόκειται για κοριτσάκι επτά ημερών από τη Λευκωσία, το οποίο παρουσίαζε ανορεξία και υπνηλία. Το κοριτσάκι υποβλήθηκε σε εξέταση για τον κορωνοϊό, έπειτα από υποδείξεις του προσωπικού του παιδίατρου, με τα αποτελέσματα να είναι θετικά.

Ο προσωπικός παιδίατρος αποφάσισε ότι το παιδί χρήζει νοσηλείας και μεταφέρθηκε αμέσως στο Μακάρειο Νοσοκομείο, όπου εισήχθη στη Μονάδα Αρνητικής Πίεσης, που βρίσκεται στην Εντατική Παίδων. Η κατάσταση της υγείας του νεογνού κρίνεται καλή, ενώ λόγω ηλικίας θα παρακολουθηθεί. Θρήνος, παράλληλα, επικρατεί με τα δύο αδέρφια που έχασαν την μάχη με τον κορωνοϊό με διαφορά λίγων ωρών στον Βόλο.

Πηγή: protothema.gr

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Πέτσας - Γεωργιάδης: Αναλυτικά όλα τα μέτρα για τις γιορτές

Κορωνοϊός: Εμβολιάστηκε ο πρώτος Έλληνας γιατρός!

Share