Η ΕΜΥ προειδοποιεί για έκτακτο δελτίο επιδείνωσης - Έρχονται ισχυρές βροχές

Συναγερμός

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Η ΕΜΥ προειδοποιεί για έκτακτο δελτίο επιδείνωσης - Έρχονται ισχυρές βροχές

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί για όλη σχεδόν τη χώρες με ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Ειδικότερα σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο:

Α. Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που ήδη εκδηλώνονται σε πολλές περιοχές της χώρας, θα επηρεάσουν:

1. Σήμερα Κυριακή (13-12-2020)

α. Την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα, τα νησιά του Ιονίου από την Κεφαλλονιά και νοτιότερα, τη δυτική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, από τις απογευματινές ώρες την ανατολική Πελοπόννησο, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και από τις βραδινές ώρες, την ανατολική Στερεά, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες. Το βράδυ τα φαινόμενα στο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο θα εξασθενήσουν. Δείτε εδώ αναλυτικά τον καιρό για σήμερα!

2. Τη Δευτέρα (14-12-2020)

α. Την ανατολική και νότια Πελοπόννησο, την ανατολική Θεσσαλία (κυρίως τη Μαγνησία), τις Σποράδες και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου μέχρι το μεσημέρι.

β. Την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τα Δωδεκάνησα και κατά διαστήματα τις Κυκλάδες, μέχρι αργά το απόγευμα.

γ. Την Κρήτη από τις μεσημβρινές ώρες και μέχρι αργά το βράδυ.

Β. Θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι εντάσεως 8 μποφόρ θα επικρατήσουν τη Δευτέρα (14-12-2020) στο Ιόνιο, το βόρειο Αιγαίο και σταδιακά και στο υπόλοιπο Αιγαίο.

Πηγή: protothema.gr

Προσοχή! Συνεχίζεται η κακοκαιρία - Ποιες περιοχές θα «χτυπήσει»

Συνεχίζεται και τις επόμενες μέρες η κακοκαιρία, καθώς νέο βαρομετρικό χαμηλό θα επηρεάσει τη χώρα μας από το μεσημέρι του Σαββάτου.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, τα κυριότερα χαρακτηριστικά της επερχόμενης κακοκαιρίας θα είναι οι ισχυρές κατά τόπους βροχοπτώσεις και οι καταιγίδες που θα σημειωθούν κατά κύριο λόγο στις νησιωτικές και παράκτιες περιοχές. Παράλληλα χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 7-8 μποφόρ στο Αιγαίο και έως 6-7 μποφόρ στο Ιόνιο. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 15 με 16 βαθμούς, με εξαίρεση τα νησιά του Κεντρικού και Νοτίου Αιγαίου όπου θα φτάνει τους 17-19 βαθμούς. Δείτε εδώ το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης από την ΕΜΥ!

Πηγή: iefimerida.gr