"Επικίνδυνες βροχοπτώσεις σε..." - Έκτακτο από Αρναούτογλου για τον καιρό

Αναλυτικά οι περιοχές

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα

Ο κορυφαίος μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου εφιστά την προσοχή μας! Με έκτακτη ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook παρέθεσε τις περιοχές που πρόκειται να χτυπηθούν από ισχυρές βροχοπτώσεις!

Η προειδοποίηση του Σάκη Αρναούτογλου για τον καιρό σήμερα 14/12

Προσοχή!

Φίλες και φίλοι, οπως είχα αναφέρει και στο δελτίο καιρου της Παρασκευής στην ΕΡΤ3, και τη Δευτέρα αναμένονται πολλές και κατά τόπους έντονες βροχές σε αρκετές περιοχές της ανατολικής και νότιας Ελλάδας!
Εμμονικές όμως και δυνητικά επικίνδυνες δείχνουν οι βροχοπτώσεις τις επόμενες ώρες και μέχρι το ξημέρωμα της Τρίτης σε αρκετές περιοχές κυρίως της Εύβοιας

Οι δήμοι που θα πρέπει να "χτυπηθούν" περισσότερο είναι οι :

Mαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας και Διρφύων Μεσσαπίων με τα μεγαλύτερα ύψη βροχής να σημειώνονται κυρίως στους ορεινούς όγκους τους αυξάνοντας έτσι τον κίνδυνο τοπικών αιφνίδιων πλημμυρών (flash floods) αλλά και πλημμυρών λόγω υπερχείλισης χειμάρρων ή ποταμών καθώς και κατολισθήσεων σε ορεινότερα τμήματα!!!
Τα φαινόμενα θα ενταθούν τις πρώτες Πρωινές ώρες της Δευτέρας με κορύφωση το μεσημέρι αλλά θα διατηρηθούν έντονα κατά περιόδους μέχρι και το ξημέρωμα της Τρίτης

Προσοχή όμως θέλει και στην Αττικη τις ίδιες πάνω-κάτω ώρες, στα βορειοτερα κυρίως τμήματα της!!!
Με εκτίμηση

Σάκης Αρναούτογλου

Προσοχή! Φίλες και φίλοι, οπως είχα αναφέρει και στο δελτίο καιρου της Παρασκευής στην ΕΡΤ3, και τη Δευτέρα αναμένονται...

Posted by Σάκης Αρναούτογλου Sakis Arnaoutoglou on Sunday, December 13, 2020

Διαβάστε εδώ και τα μερομήνια μέχρι και τον Αύγουστο του 2021!

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού σήμερα 14/12

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Στη δυτική Μακεδονία λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Θρακικό βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 04 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Στα βόρεια λίγες νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια και βελτίωση από το μεσημέρι. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ. Θερμοκρασία: Από 06 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν μέχρι αργά το απόγευμα. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 07 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά διαστήματα ισχυρά μέχρι αργά το απόγευμα στις Κυκλάδες και στην Κρήτη από τις μεσημβρινές ώρες.

Ανεμοι: Στα δυτικά βόρειοι 4 με 6 και βαθμιαία 7 με 8 μποφορ. Στα ανατολικά νότιοι 4 με 6 βαθμιαία από το απόγευμα βόρειοι με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Νεφώσεις με ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στο ανατολικό Αιγαίο και αργότερα στα Δωδεκάνησα. Ανεμοι: Στα νότια νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στις υπόλοιπες περιοχές βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΣΑΜΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές μέχρι το μεσημέρι. Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και από το απόγευμα βόρειοι βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 13 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές κατά διαστήματα ισχυρές και κυρίως τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα μετά το μεσημέρι θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Βόρειοι 4 με 6 και βαθμιαία στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 09 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές που βαθμιαία θα σταματήσουν. Ανεμοι: Bόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 08 έως 11 βαθμούς Κελσίου.