Προειδοποιεί ο Αρναούτογλου για τον καιρό των Χριστουγέννων - «Κατεβαίνουν ψυχρές...»

Αναλυτικά η πρόγνωση του

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Προειδοποιεί ο Αρναούτογλου για τον καιρό των Χριστουγέννων - «Κατεβαίνουν ψυχρές...»

Ο Σάκης Αρναούτογλου μέσα από το δελτίο καιρού της ΕΡΤ, κατέγραψε όλα τα νέα προγνωστικά δεδομένα για την εξέλιξη του καιρού τις επόμενες ημέρες. Τι θα επικρατήσει τα Χριστούγεννα;

Ο καιρός βελτιώνεται από την Τετάρτη και για αρκετές ημέρες θα παραμείνει ήπιος, χωρίς ισχυρές κακοκαιρίες και μόνο τοπικές βροχές, πιο πολλές την Παρασκευή.

Επίσης, ο Σάκης Αρναούτογλου τονίζει για τον καιρό των Χριστουγέννων πως θα αναμένει και τα στοιχεία των δύο επόμενων ημερών, αφού η τάση θέλει να κατεβαίνουν στην Ευρώπη ψυχρές αέριες μάζες. Ο καιρός των Χριστουγέννων και σύμφωνα με τα Μερομήνια.

Αυτή είναι η προειδοποίηση του Σάκη Αρναούτογλου για τον καιρό των Χριστουγέννων

Δείτε και τον καιρό σήμερα 15/12

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Στη δυτική Μακεδονία λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα θαλάσσια-παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Θρακικό βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 06 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Στα βόρεια λίγες νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και βελτίωση από το μεσημέρι. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση καιρού ΕΜΥ 15/12

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν μέχρι αργά το απόγευμα. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 09 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά διαστήματα ισχυρά. Ανεμοι: Στα δυτικά βόρειοι 4 με 6 και βαθμιαία 7 με 8 μποφορ. Στα ανατολικά νότιοι 4 με 6 βαθμιαία από το απόγευμα βόρειοι με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Νεφώσεις με ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στο ανατολικό Αιγαίο και αργότερα στα Δωδεκάνησα. Ανεμοι: Στα νότια νότιοανατολικοί 4 με 6 και στις υπόλοιπες περιοχές βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΣΑΜΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές μέχρι το μεσημέρι. Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και από το απόγευμα βόρειοι βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 13 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές κατά διαστήματα ισχυρές που το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Βόρειοι 4 με 6 και βαθμιαία στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές που βαθμιαία θα σταματήσουν. Ανεμοι: Bόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 08 έως 11 βαθμούς Κελσίου.