Κορωνοϊός: Σε καραντίνα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο

Ήρθε σε επαφή με κρούσμα

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κορωνοϊός: Σε καραντίνα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, μπήκε σε υποχρεωτική καραντίνα καθώς ανακοινώθηκε πως ήρθε σε επαφή με θετικό κρούσμα κορωνοϊού.

Σε ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, «ο υπουργός Πομπέο επιβεβαιώθηκε ότι είχε επαφή με άνθρωπο που διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό. Για λόγους σεβασμού της ιδιωτικότητας, δεν μπορούμε να αποκαλύψουμε την ταυτότητα του προσώπου αυτού».

Πάντως, σύμφωνα με αξιωματούχους του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, ο Πομπέο βγήκε αρνητικός σε τεστ για τη νόσο Covid-19 που έχει στοιχίσει τη ζώη περισσότερων από 300.000 ατόμων στις ΗΠΑ.

Την Πέμπτη ο Πομπέο ήταν προγραμματισμένο να συναντηθεί με τον διάδοχό του στο υπουργείο, Άντονι Μπλίνκεν.

Σήμερα, θα συναντούσε τον Ντόναλντ Τραμπ στο πλαίσιο του υπουργικού συμβουλίου. Ωστόσο, δείτε τα σημερινά κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας!

Σε καραντίνα ο ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο

Κορωνοϊός: Σε καραντίνα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Σε καραντίνα μπήκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και όλα τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου καθώς Συνοδικός Ιεράρχης βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Mega.

Η είδηση είχε αρχικά διαψευστεί, ωστόσο στην πορεία επιβεβαιώθηκε όπως αναφέρει ο τηλεοπτικός σταθμός. Σημειώνεται ότι πριν από πέντε ημέρες είχαν λήξει οι εργασίες της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, οπότε όλοι όσοι συμμετείχαν μπήκαν αυτοβούλως σε καραντίνα.

Την ίδια ώρα, ο μητροπολίτης Ιερισσού βγήκε χτες από νοσοκομείο, ο μητροπολίτης Καλαβρύτων νοσεί με ελαφρά συμπτώματα και βρίσκεται σπίτι του, ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι θετικοί στον κορωνοϊό είναι ακόμη 4 ιεράρχες.

Κορωνοϊός: Σε καραντίνα ο πρύτανης του ΑΠΘ

Σε καραντίνα μπήκε από το βράδυ της Τρίτης ο πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), Νίκος Παπαϊωάννου, καθώς ήρθε σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού τα προηγούμενα 24ωρα.

Την είδηση γνωστοποίησε ο ίδιος μέσω του λογαριασμού του στο Facebook, υπογραμμίζοντας ότι ακολουθεί, πλέον, τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Η ανάρτηση του πρύτανη του ΑΠΘ
«Σήμερα το βράδυ (σ.σ. την Τρίτη) επιβεβαιώθηκε θετικό στον κορωνοϊό Sars-Cov-2 άτομο με το οποίο είχα έλθει σε επαφή τις προηγούμενες ημέρες. Τηρώντας αυστηρά το υγειονομικό πρωτόκολλο έθεσα εαυτόν σε κατ' οίκον απομόνωση και ακολουθώ τις οδηγίες του ΕΟΔΥ», έγραψε στο Facebook ο κ. Παπαϊωάννου. Για ακόμα μια φορά η Θεσσαλονίκη ξεπέρασε την Αθήνα σε κρούσματα.

καραντίνα απθ