Έκτακτη προειδοποίηση του Σάκη Αρναούτογλου για τα Χριστούγεννα - «Θα υπάρξουν βροχές...»

Αναλυτικά η πρόγνωσή του

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Έκτακτη προειδοποίηση του Σάκη Αρναούτογλου για τα Χριστούγεννα - «Θα υπάρξουν βροχές...»

Μέσα από το καθιερωμένο δελτίο καιρού που παρουσίασε μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ, ο Σάκης Αρναούτογλου θέλησε να κάνει μία έκτακτη προειδοποίηση για την ημέρα των Χριστουγέννων αλλά και για την επόμενη, κατά την οποία θα έρθουν βροχές.

Ο έμπειρος μετεωρολόγος ανέφερε για αύριο (22/12), ότι σε ορισμένες περιοχές θα υπάρξουν συννεφιές και βροχοπτώσεις, με τους ανέμους στα 7 μποφόρ και τη θερμοκρασία να φτάνει τους 17 βαθμούς. Στη συνέχεια, όμως, το σκηνικό θα παραπέμπει αρκετές φορές σε ανοιξιάτικο.

Σάκης Αρναούτογλου καιρός

Η ημέρα των Χριστουγέννων (25/12) δεν επιφυλάσσει έντονα φαινόμενα για τις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας, με τον Αρναούτογλου να αναφέρει πως θα υπάρξει ένα… χειμωνοανοιξιάτικο συννεφόκαμα. Την επομένη (26/12), ωστόσο, η ένταση των ανέμων θα ανέβει, ενώ θα υπάρξουν βροχές και χιονοπτώσεις, ενώ η ΕΜΥ προειδοποίησε για βροχές σήμερα σε όλη τη χώρα.

Αυτή είναι η πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου για τον καιρό των Χριστουγέννων

Τι καιρό θα κάνει την πρωτοχρονιά;

Την περίοδο των Χριστουγέννων και την Πρωτοχρονιά αναμένεται να έχουμε ραγδαία μεταβολή του καιρού ενώ μάλιστα αναμένονται διαδοχικές κακοκαιρίες που θα δώσουν αρκετές βροχές, αλλά και χιόνια

Με την αλλαγή του χρόνου και όπως προειδοποιεί και ο Τάσος Αρνιακός, «τσουχτερό» κρύο και τα χιόνια θα κάνουν την εμφάνισή τους σε σε πιο χαμηλά υψόμετρα.

-Τοπική συννεφιά και πρωινές ομίχλες στα ηπειρωτικά. Λίγες βροχές το επόμενο τριήμερο.

-Η θερμοκρασία θα ανέβει από την Τετάρτη έως τα Χριστούγεννα

-Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 5-6 μποφόρ και μόνο την Τρίτη θα φτάσουν πρόσκαιρα τα 6 με 7

Η τάση που διαμορφώνεται με τα μέχρι στιγμής διαθέσιμα μετεωρολογικά στοιχεία οδηγεί σε έναν ήπιο καιρό τις ημέρες των Χριστουγέννων. Δεν φαίνεται το ίδιο όμως και για την Πρωτοχρονιά μιας και η μεσημβρινή ατμοσφαιρική κυκλοφορία δείχνει να επικρατεί με πολύ κρύο και χιόνια.

Την παραμονή Χριστουγέννων προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες παροδικές νεφώσεις.

Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στο νότιο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.