Έφυγε από την ζωή η ηθοποιός από την σειρά Bread, Eileen Pollock

Θλίψη

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Έφυγε από την ζωή η ηθοποιός από την σειρά Bread, Eileen Pollock

Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 70 ετών η Βρετανίδα ηθοποιός Eileen Pollock που έγινε γνωστή μέσα από τον ρόλο της Lilo Lil στην τηλεοπτική σειρά Bread

Σύμφωνα με πληροφορίες της Daily Mail, η γνωστή ηθοποιός άφησε την τελευταία της πνοή στο σπίτι της στο Λονδίνο.

Η οικογένεια της ηθοποιού, που έκανε γνωστή την δυσάρεστη είδηση, έγραψε: «Η ομορφιά σου, το γέλιο και τα αγαπημένα σου μάτια έδωσαν χαρά σε όλους».

Ο συν-πρωταγωνιστής της στην σειρά Women On The Verge Of HR, Dan Gordon, είπε στο Irish News: «Αυτό που θυμάμαι από εκείνη είναι ότι δεν την είδα ποτέ θυμωμένη. Ποτέ δεν την είδα να μαλώνει με κανέναν. Ήταν μια εξαιρετική γυναίκα, ένα όμορφο πρόσωπο».

Eileen Pollock πέθανε

Λίγα λόγια για την Eileen Pollock

Η Eileen Pollock (18 Μαΐου 1947 - 19 Δεκεμβρίου 2020) ήταν ηθοποιός της Βόρειας Ιρλανδίας, η δουλειά της οποίας περιλάμβανε το πολιτικό θέατρο, την παντομίμα και τον ρόλο του Lilo Lil στην τηλεοπτική σειρά Bread.

Η Pollock γεννήθηκε στο Μπέλφαστ και σπούδασε γλωσσολογία στο Queen's University Belfast. Πριν από την καριέρα της ως ηθοποιός, ήταν τεχνική μεταφράστρια, εργαζόμενη στο Λονδίνο. Το πρώτο της θεατρικό έργο ήταν ως ASM στο Θέατρο Μπους του Λονδίνου.

Είναι πιθανότατα πιο γνωστή για το ρόλο της "Lilo" Lill στην τηλεοπτική κωμωδία της Carla Lane Bread το 1986-1991 και το 2004 είπε: "Μου αρέσει όταν κάποιος λέει σε ένα σούπερ μάρκετ «ξέρεις ποιον μου θυμίζεις, μην προσβληθείτε, αυτή την ξινή από το Bread»

Συμμετείχε στην εταιρεία πολιτικών θεάτρων Belt and Braces, αλλά ένιωθε ότι παρείχε πολύ λίγους ρόλους για τις γυναίκες που ίδρυσαν το Bloomers και αργότερα το καμουφλάζ, γράφοντας αρκετά έργα για την τελευταία.

Συνεργάστηκε επίσης με τις ιρλανδικές εταιρείες Field Day, Charabanc και DubbelJoint, μεταξύ πολλών άλλων εταιρειών περιοδείας και ρεπερτορίου.

Θρήνος επικρατεί στον καλλιτεχνικό χώρο και με την απώλεια του David Lander!