Κορωνοϊός: Εμβολιάστηκαν οι πρώτοι άνθρωποι στην Ελλάδα

Δείτε βίντεο

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: Εμβολιάστηκαν οι πρώτοι άνθρωποι στην Ελλάδα

Ιστορικές στιγμές σημειώνονται σήμερα, καθώς ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού. Στις 13:00 εμβολιάστηκε στον Ευαγγελισμό, ο πρώτος άνθρωπος στην Ελλάδα, η Ευσταθία Καμπισιούλη, νοσηλεύτρια σε ΜΕΘ του νοσοκομείου.

Η ίδια, την ώρα που εμβολιαζόταν, σήκωσε τον αντίχειρά της, στέλνοντας μήνυμα πως όλα θα πάνε καλά. «Νομίζω ότι πολλοί με ζηλεύουν σήμερα και πολλοί θα ήθελαν να είναι στη θέση μου», είπε στις κάμερες μετά τον εμβολιασμό της.

Κορωνοϊός εμβολιασμός πρώτοι άνθρωποι

Στις 13:30 εμβολιάστηκε και ο δεύτερος άνθρωπος στη χώρα μας, επίσης στο νοσοκομείο Ευαγγελλισμός, ο Μιχάλης Γιοβανίδης, φιλοξενούμενος σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων. Ωστόσο τι αναφέρουν οι πληροφορίες για τη νέα μετάλλαξη του ιού;

Εμβολιάζεται στις 14:30 ο Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένας από τους πρώτους ανθρώπους στην Ελλάδα που θα εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού και μάλιστα πρόκειται να του χορηγηθεί το εμβόλιο της Pfizer στις 14:30 στο Νοσοκομείο «Αττικόν».

Το υπουργείο Υγείας νωρίτερα ανακοίνωσε την αναλυτική λίστα με τα πρόσωπα -πολιτικούς, υγειονομικούς, έναν Μητροπολίτη και άλλους- που θα λάβουν πρώτα το εμβόλιο.

Αμέσως μετά, ακολούθησε η ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου με την οποία επιβεβαιώνεται ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στις 14:30 της Κυριακής, θα εμβολιαστεί κατά της COVID-19, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν».

Μισή ώρα νωρίτερα, στις 14:00, θα εμβολιαστεί στον «Ευαγγελισμό» η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Να σημειωθεί θα εμβολιαστούν υγειονομικοί σε 5 νοσοκομεία της Αττικής: στο ΓΝΑ «Ο Ευαγγελισμός», στο ΓΝΝΘΑ «Η Σωτηρία», στο ΠΓΝ «Αττικόν», στο ΓΝ Ελευσίνας «Θριάσιο» και στο ΓΝ «Ασκληπιείο» Βούλας.

Τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου, θα εμβολιαστούν στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στις 11:45, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στις 12:15 και ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους στις 12:45.