Οι φόβοι των λοιμοξιολόγων και των ειδικών για τις ημέρες των Χριστουγέννων φαίνεται πως βγήκαν αληθινοί καθώς στο Βέλγιο εστία μετάδοσης του κορωνοϊού σε γηροκομείο φαίνεται πως ήταν ένας “Άι Βασίλης”
Δεκάδες άτομα μολύνθηκαν στο γηροκομείο Hemelrijck στο Μολ, κοντά στην Αμβέρσα, στο ξέσπασμα που ακολούθησε την επίσκεψη του Sinterklaas -όπως λέγεται στο Βέλγιο ο Αϊ Βασίλης- και των βοηθών του. Ο ίδιος ήταν από τους πρώτους που διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει αποσαφηνιστεί αν λειτούργησε ως υπερμεταδότης του SARS-CoV-2, ενδεχόμενο που ερευνούν οι Αρχές, σύμφωνα με την εφημερίδα «The Brussels Times».
Το δημοτικό συμβούλιο της πόλης του Βελγίου, όπου έχει ήδη φθάσει μέσω Ολλανδίας από τη Βρετανία το νέο μεταλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού, ανακοίνωσε την παραμονή των Χριστουγέννων ότι διαγνώστηκαν θετικοί έξι μέλη του προσωπικού και 121 τρόφιμοι, εκ των οποίων οι 13 έχασαν τη μάχη, ενώ έκτοτε κατέληξαν άλλοι πέντε. Ανησυχία στην Αφρική – Πάνω από ένα εκατομμύριο κρούσματα του νέου μεταλλαγμένου ιού
«Το γηροκομείο θα περάσει μια πολύ δύσκολη περίοδο τις επόμενες επτά με δέκα ημέρες», επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, ενώ, σύμφωνα με τον δήμαρχο του Μολ, Βιμ Κάγιερς, «αρκετά εργαστήρια προσπαθούν να εντοπίσουν την πηγή της μόλυνσης, πράγμα που παραμένει αβέβαιο μέχρι στιγμής».
Πάνω από 10.000 θάνατοι εξαιτίας του κορωνοϊού έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής σε γηροκομεία στο Βέλγιο.
Μετά το ξέσπασμα λίγες ημέρες αφότου επισκέφθηκε το γηροκομείο στο Μολ ο «Άι Βασίλης» και οι βοηθοί του, η διαχειρίστρια εταιρεία Armonea είπε ότι «το προσωπικό είναι σοκαρισμένο με αυτό που συνέβη, αλλά και αποφασισμένο να ξεμπερδέψει το ταχύτερο δυνατό με τον κορωνοϊό».
Κορωνοϊός: Περιστατικό αλλεργικής αντίδρασης στο εμβόλιο
Μέσα από την ενημέρωση που έκαναν, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του υπουργείου Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους μίλησαν για ένα περιστατικό αλλεργικής αντίδρασης στο εμβόλιο που καταγράφηκε.
«Είχα συναισθήματα χαράς» είπε η κυρία Θεοδωρίδου, για τη στιγμή που εμβολιάστηκε. «Υπάρχει μία ευρεία αποδοχή του εμβολίου κατά του COVID» από τους υγειονομικούς, τόνισε.
«Oι αλλεργίες από τα εμβόλια είναι εξαιρετικά σπάνιες. Ενδεικτικά 1,3 περιπτώσεις ανά ένα εκατομμύριο δόσεις», αποκάλυψε.
Σύμφωνα με την κα Θεοδωρίδου, μόνο όσοι άνθρωποι έχουν σοβαρές αναφυλακτικές αντιδράσεις που οδηγούν στο νοσοκομείο θα χρειαστούν ενδεχομένως γνώμη γιατρού για να εμβολιαστούν.
«Για τον ιό της παραπληροφόρησης δεν υπάρχει εμβόλιο. Τα fake news υποτιμούν τη νοημοσύνη όλων», επεσήμανε.


">
">
">
">
">
">
">