Κορωνοϊός: Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί στα Ιωάννινα με πρώτο τον υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη

Όλες οι πληροφορίες

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κορωνοϊός: Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί στα Ιωάννινα με πρώτο τον υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη

Σήμερα το πρωί ξεκίνησαν οι πρώτοι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων με τον υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη να εμβολιάζεται πρώτος στις 8:30.

Αμέσως μετά εμβολιάστηκαν ο καθηγητής Παθολογίας Χαράλαμπος Μηλιώνης και η αναπληρώτρια καθηγήτρια Παθολογίας Σταυρούλα Τσιάρα.

Οι δύο καθηγητές σε δηλώσεις τους εξέφρασαν την ικανοποίηση και την αισιοδοξία τους για την εξέλιξη στη μάχη κατά του κορωνοϊού, χαρακτήρισαν την ημέρα σημαντική στη μεγάλη προσπάθεια για να νικηθεί ο θανατηφόρος ιός και τόνισαν πως το εμβόλιο είναι ασφαλές.

Ωστόσο, υπογράμμισαν πως δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός, καθώς ο ιός βρίσκεται ακόμη στην κοινότητα και πρέπει να τηρούνται τα μέτρα ατομικής προστασίας. Να υπενθυμίσουμε, ωστόσο, ότι σήμερα φτάνουν στην Ελλάδα 83.850 δόσεις!

Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί στα Ιωάννινα

Κορωνοϊός: Αυτό είναι το πιστοποιητικό που λαμβάνουν όσοι εμβολιάζονται

Εδώ και τρεις μέρες έχουν ξεκινήσει και επίσημα οι εμβολιασμοί στην χώρα μας. Όπως ανακοινώθηκε, σε όλους όσους χορηγείται το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, θα λαμβάνουν και ένα επίσημο πιστοποιητικό.

Συνολικά 471 άτομα έχουν εμβολιαστεί μέχρι στιγμής στη χώρα μας με το εμβόλιο της Pfizer για τον ιό, με τους υγειονομικούς φυσικά να είναι οι πρώτοι που εμβολιάστηκαν.

Όπως ανέφερε στην καθιερωμένη ενημέρωση για τον κορωνοϊό, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, υπολογίζεται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί οι εμβολιασμοί των υγειονομικών στις 20 Ιανουαρίου και την ίδια ημέρα θα ξεκινήσουν να γίνονται τα εμβόλια του κορωνοϊού στους πολίτες.

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε το OPEN TV, όσοι εμβολιάζονται θα λαμβάνουν και πιστοποιητικό εμβολιασμού. Αυτή τη βεβαίωση θα λαμβάνουν όλοι οι πολίτες που κάνουν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού στα εμβολιαστικά κέντρα της χώρας μας.

Στο έγγραφο υπάρχει το όνομα του πολίτη που έκανε το εμβόλιο, το ΑΜΚΑ του, το όνομα της εταιρείας του εμβολίου που έκανε, η ημερομηνία εμβολιασμού του αλλά και η ημερομηνίας της δεύτερης δόσης του εμβολίου. Να υπενθυμίσουμε πως σήμερα ξεκινούν οι εμβολιασμοί στα νοσοκομεία της περιφέρειας.