«Έφυγε» ο δημοσιογράφος Σπύρος Κομίνης

Θρήνος

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
«Έφυγε» ο δημοσιογράφος Σπύρος Κομίνης

Ο Σπύρος Κομίνης άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν» νωρίς το βράδυ της Τρίτης, 29.12.2020, πέντε ημέρες μετά την ημέρα των γενεθλίων του.

Ποιος ήταν ο Σπύρος Κομίνης

Σπύρος Κομίνης

Ο Δημοσιογράφος, ο σπουδαίος αρθρογράφος, ο ανεξάρτητος αναλυτής των διεθνών θεμάτων που με την αρθογραφία του προέβλεψε την κρίση του 2008-2010, ο ασυμβίβαστος για τις ιδέες του , που υπηρέτησε με πάθος την πραγματική και σε βάθος ενημέρωση .

Γεννήθηκε στην Αθήνα 24 Δεκεμβρίου 1947. Είχε το μοναδικό ταλέντο και την ανεπανάληπτη ικανότητα να ανακαλύπτει και να αποκαλύπτει, ανάμεσα στις γραμμές, την αθέατη πλευρά των γεγονότων οδηγώντας τον αναγνώστη , τον ακροατή, τον θεατή στην μοναδική αλήθεια.

Στέλεχος εφημερίδων από την δεκαετία του 1970 ασχολήθηκε συστηματικά με τα διεθνή , το εξωτερικό δελτίο ειδήσεων , όπως έλεγαν οι παλιότεροι στις εφημερίδες Έθνος, Πρωινή Ελευθεροτυπία, Ειδήσεις και στην ΕΡΤ αλλά και στο ιδιωτικό ραδιόφωνο ”Ωχ FM” με πολύκροτες συνεντεύξεις.

Σε δική του έμπνευση οφείλεται η έκδοση της εφημερίδα «Η Πρώτη», ενώ είχε καθοριστικό και πρωταγωνιστικό ρόλο στην έκδοση της πρώτης ανεξάρτητης συνεταιριστικής εφημερίδας το Ποντίκι στη δεκαετία του ΄70.

Ένα μήνα ακριβώς μετά τον Κώστα Μπετινάκη τώρα «ταξιδεύει» στον Παράδεισο και ο Σπύρος Κομίνης. Να υπενθυμίσουμε πως την ίδια ακριβώς ημέρα έφυγε από την ζωή και ο σχεδιαστής Πιερ Καρντέν, διαβάστε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

ΦΩΤΟ: Ο Σπύρος Κομίνης πρώτος από αριστερά σε παλιότερη εκδήλωση μνήμης τιμής για τον Τάσο Λειβαδίτη που είχε διοργανώσει η ΠΟΕΣΥ σε συνεργασία με την Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων.