Κορωνοϊός: Νοσηλευτής νόσησε μία εβδομάδα μετά τον εμβολιασμό του

Δυσάρεστη εξέλιξη

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: Νοσηλευτής νόσησε μία εβδομάδα μετά τον εμβολιασμό του

Μία πολύ δυσάρεστη εξέλιξη ήρθε λίγο καιρό μετά την έναρξη των εμβολιασμών, καθώς ένας νοσηλευτής στην Καλιφόρνια νόσησε με κορωνοϊό, μία εβδομάδα αφού δέχθηκε το εμβόλιο της Pfizer.

Πρόκειται φυσικά για μία μόνο περίπτωση ανάμεσα στους χιλιάδες που έχουν εμβολιαστεί ανά τον κόσμο. Ο νοσηλευτής γνωστοποίησε το γεγονός ότι νόσησε στην τοπική τηλεόραση η οποία είναι θυγατρική του ABC News.

Ο Μάθιου Ου., νοσηλευτής σε δύο διαφορετικά τοπικά νοσοκομεία, έγραψε στις 18 Δεκεμβρίου σε καταχώριση στο Facebook πως έκανε το εμβόλιο της Pfizer και είπε στη θυγατρική τηλεόραση του ABC News ότι το μπράτσο του πονούσε για μια ημέρα, αλλά δεν είχε άλλες παρενέργειες, ενώ μόλις σήμερα το πρωί έγινε γνωστό πως εγκρίθηκε το εμβόλιο της Astrazeneca στην Βρετανία.

Έξι ημέρες αργότερα, την παραμονή των Χριστουγέννων, αρρώστησε αφού εργάσθηκε μια βάρδια στη μονάδα Covid-19, σύμφωνα με το ρεπορτάζ. Εμφάνισε ρίγη και αργότερα μυϊκούς πόνους και κόπωση.

Επισκέφθηκε έναν χώρο ντράιβ-ιν, όπου γίνονταν διαγνωστικά τεστ σε πολίτες μέσα στα αυτοκίνητά τους, και βρέθηκε θετικός στην Covid-19 μια ημέρα μετά τα Χριστούγεννα, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ.

εμβόλιο Pfizer

Στην Ελλάδα σημειώθηκε αλλεργική αντίδραση σε άτομο που είχε κάνει το εμβόλιο κορωνοϊού

Μέσα από την ενημέρωση που έκαναν, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του υπουργείου Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους μίλησαν για ένα περιστατικό αλλεργικής αντίδρασης στο εμβόλιο που καταγράφηκε.

«Είχα συναισθήματα χαράς» είπε η κυρία Θεοδωρίδου, για τη στιγμή που εμβολιάστηκε. «Υπάρχει μία ευρεία αποδοχή του εμβολίου κατά του COVID» από τους υγειονομικούς, τόνισε.

«Oι αλλεργίες από τα εμβόλια είναι εξαιρετικά σπάνιες. Ενδεικτικά 1,3 περιπτώσεις ανά ένα εκατομμύριο δόσεις», αποκάλυψε.

κορωνοϊός εμβόλιο

Σύμφωνα με την κα Θεοδωρίδου, μόνο όσοι άνθρωποι έχουν σοβαρές αναφυλακτικές αντιδράσεις που οδηγούν στο νοσοκομείο θα χρειαστούν ενδεχομένως γνώμη γιατρού για να εμβολιαστούν.

«Για τον ιό της παραπληροφόρησης δεν υπάρχει εμβόλιο. Τα fake news υποτιμούν τη νοημοσύνη όλων», επεσήμανε.