Κορωνοϊός: Μεταλλαγμένο στέλεχος εντοπίστηκε στην Ελλάδα

Όλες οι πληροφορίες

Αρθρογράφος: Ιωάννα Πολυχρόνη
Ιωάννα Πολυχρόνη
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: Μεταλλαγμένο στέλεχος εντοπίστηκε στην Ελλάδα

Ταξιδιώτες που έφτασαν στη χώρα μας εντοπίστηκαν θετικοί στη νέα μετάλλαξη του κορωνοϊου

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για ταξιδιώτες από τη Βρετανία, οι οποίοι υποβλήθηκαν σε rapid test και διαγνώστηκαν θετικοί σε κορωνοϊό. Αμεσα μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχείο καραντίνας και υποβλήθηκαν σε μοριακό τεστ. Μετά από τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι είναι θετικοί στο νέο στέλεχος κορωνοϊού που εντοπίστηκε στη Μεγάλη Βρετανία, το οποίο τελικά έφτασε και στη χώρα μας, όπως συνέβη και σε άλλα κράτη της Ευρώπης και του κόσμου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ταξιδιώτες θα παραμείνουν σε καραντίνα και θα υποβληθούν εκ νέου σε τεστ κορωνοϊού, ενώ βρίσκονται σε επιτήρηση και οι πτήσεις με τις οποίες ταξίδεψαν στη χώρα μας.
Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για το νέο, μεταλλαγμένο, στέλεχος του κορωνοϊού που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Αγγλία και εκτιμάται ότι είναι τουλάχιστον 70% πιο μεταδοτικό μάθετε ακόμα τι θα συμβεί με όσους επιστρέφουν από το Ντουμπάι.

μεταλλαγμένο στέλεχος κορωνοϊου

Κορωνοϊός: 390 τα νέα κρούσματα στη χώρα - 36 νέοι θάνατοι

Την επίσημη ενημέρωση για τα κρούσματα κορωνοϊού έκανε σήμερα Κυριακή 3 Ιανουαρίου ο ΕΟΔΥ και η πτώση είναι φανερή.

Σήμερα ανακοινώνουμε 390 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 3 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 140099, εκ των οποίων 52.3% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5463 (3.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 41926 (29.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

421 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 282 (67.0%) εκ των διασωληνομένων είναι άνδρες. To 79.8%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.897 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας,

Τέλος, έχουμε 36 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 4957 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 2938 (59.3%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.