Έφυγε από την ζωή ο Τζέρι Μάρσντεν, η θρυλική φωνή της Λίβερπουλ

Θρήνος

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Έφυγε από την ζωή ο Τζέρι Μάρσντεν, η θρυλική φωνή της Λίβερπουλ

Θρήνος έχει ξεσπάσει με την δυσάρεστη είδηση που αφορά τον θάνατο του Τζέρι Μάρσντεν, της θρυλικής φωνής της Λίβερπουλ.

Ο γνωστός τραγουδιστής του μουσικού συγκροτήματος «Gerry and the Pacemakers» άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 78 ετών.

Το 1963 έγινε επιτυχία το You'll never walk alone, που μετέπειτα έγινε ο ύμνος της Λίβερπουλ.

Η θρυλική φωνή της Λίβερπουλ αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, τα οποία επηρέασαν και την καρδιά του. Το 2003 έκανε τριπλό bypass, ενώ το 2016 έκανε επέμβαση ανοιχτής καρδιάς.

Ο αγγλικός σύλλογος τον αποχαιρέτησε με μια ανάρτηση στο twitter. «Τα λόγια του Τζέρι θα ζουν για πάντα μέσα μας», έγραψε μεταξύ άλλων η Λίβερπουλ για τον χαμό του Τζέρι Μάρσντεν.

Σημειώνεται ότι η τελευταία φορά που ο Τζέρι Μάρσντεν τραγούδησε ζωντανά το παγκοσμίως γνωστό «You 'll never walk alone» ήταν το καλοκαίρι του 2019, όταν το συγκρότημα «Take That» τον ανέβασε στην σκηνή, κατά τη διάρκεια συναυλίας τους στο Άνφιλντ.

Μετέπειτα αποχώρησε από τα φώτα της δημοσιότητας λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε ενώ παράλληλα ένας πασίγνωστος τραγουδιστής έχασε την μάχη με τον καρκίνο.

Η τελευταία ερμηνεία του Τζέρι Μάρσντεν:

Λίγα λόγια για τον Τζέρι Μάρσντεν

Ο Gerard Marsden MBE (24 Σεπτεμβρίου 1942 - 3 Ιανουαρίου 2021) ήταν Άγγλος μουσικός και τηλεοπτική προσωπικότητα, γνωστός ως ηγέτης του συγκροτήματος Merseybeat Gerry and the Pacemakers.

Ο Μάρσντεν γεννήθηκε στην οδό 8 Menzies, Toxteth, Liverpool, από τον Frederick Marsden και τη Mary McAlindin. Το ενδιαφέρον του για τη μουσική ξεκίνησε σε νεαρή ηλικία. Θυμήθηκε να στέκεται πάνω από ένα καταφύγιο αεροπορικής επιδρομής τραγουδώντας το "Ragtime Cowboy Joe" και να πάρει μια υπέροχη υποδοχή από τους θεατές.

Ο Μάρσντεν είχε έναν μεγαλύτερο αδερφό, τον Φρέντι, ο οποίος συν-ίδρυσε και έπαιζε ντραμς στο Gerry and the Pacemakers. Το 1965, ο Marsden παντρεύτηκε την Pauline Behan και είχαν δύο κόρες, την Yvette και τη Victoria.