Κορωνοϊός: Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί υγειονομικών στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας

Θα γίνει σε τρεις φάσεις

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί υγειονομικών στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας

Στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας ο εμβολιασμός κορωνοϊού άρχισε με τον Απόστολο Κομνό – διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας και συντονιστή διευθυντή της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας – όπως επίσης με την προϊσταμένη Διεύθυνσης Νοσηλευτικής του ΓΝΛ Βασιλική Ζήση.

Στις 8 Ιανουαρίου θα προστεθούν επιπλέον 55 νοσοκομεία και έως τις 12 του μήνα θα ολοκληρωθεί ο εφοδιασμός σε 19 Νοσοκομεία που βρίσκονται στη νησιωτική χώρα. Σταδιακά στα νοσοκομεία του ΕΣΥ θα προστίθενται τα στρατιωτικά νοσοκομεία (σήμερα 5), ενώ θα αρχίσει και ο εμβολιασμός των υγειονομικών του ιδιωτικού τομέα.

Κορωνοϊός εμβολιασμοί Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας

Επίσης, σήμερα ξεκινά ο εμβολιασμός των πολιτών που διαμένουν και εργάζονται στους οίκους ευγηρίας από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ. Ο εμβολιασμός της ομάδας αυτής θα ολοκληρωθεί έως τις 20 Ιανουαρίου. Ενώ, μάθετε ακόμα τι θα συμβεί με όσους επιστρέφουν από το Ντουμπάι.

Κορωνοϊός: 572 νέοι εμβολιασμοί υγειονομικών την Κυριακή

Χωρίς διακοπή συνεχίζεται το πρόγραμμα εμβολιασμού των εργαζομένων στον υγειονομικό τομέα, σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, κ. Μάριο Θεμιστοκλέους.

Σε γραπτή δήλωσή του αναφέρει ότι μέχρι σήμερα Κυριακή στις 15:00 μ.μ. είχαν γίνει 572 νέοι εμβολιασμοί με το σύνολο των ατόμων που έχουν εμβολιαστεί πλέον να διαμορφώνεται στα 3.779

Ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Υγείας επισημαίνει ακόμα ότι από αύριο Δευτέρα 4/1/2021 έως 20/1/2021, σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο, θα ολοκληρωθεί η πρώτη δόση του εμβολιασμού των υγειονομικών, των διαμενόντων και εργαζομένων στους οίκους ευγηρίας, στις μονάδες χρόνιας φροντίδας και στα κέντρα αποκατάστασης.

εμβολιασμός

«Οι εμβολιασμοί συνεχίζονται χωρίς διακοπή και με βάση τον προγραμματισμό της επιχείρησης «Ελευθερία», όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από τις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας.

Μέχρι τις 15:00 σήμερα έγιναν 572 νέοι εμβολιασμοί. Συνολικά από τις 27/12/2020 έως σήμερα έχουν γίνει 3.779 εμβολιασμοί.

Το διάστημα από 4/1/2021 έως 20/1/2021, σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο, θα ολοκληρωθεί η πρώτη δόση του εμβολιασμού των υγειονομικών, των διαμενόντων και εργαζομένων στους οίκους ευγηρίας, στις μονάδες χρόνιας φροντίδας και στα κέντρα αποκατάστασης.


Ο εμβολιασμός των υγειονομικών στα Νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ. θα γίνει σε 3 φάσεις.

Αύριο, 4/1/2021, θα προστεθούν 42 νέα Νοσοκομεία στα 9 Νοσοκομεία που ήδη πραγματοποιούν εμβολιασμούς - δυναμικότητα που θα επιτρέψει περισσότερους από 5.000 εμβολιασμούς υγειονομικών καθημερινά.