Επεισόδια και προσαγωγές στην Θεσσαλονίκη - Πολίτες πήγαν να ρίξουν το Σταυρό στη θάλασσα

Απίστευτες εικόνες

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Επεισόδια και προσαγωγές στην Θεσσαλονίκη - Πολίτες πήγαν να ρίξουν το Σταυρό στη θάλασσα

Ένταση επικράτησε στην Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης όταν πολίτες επιχείρησαν μόνοι τους να κάνουν ρίψη του Σταυρού στην θάλασσα για τον εορτασμό των Θεοφανείων. Έγινε επέμβαση της Αστυνομίας με επεισόδια και προσαγωγές.

Όπως μεταδίδει το GRTimes.gr, παρά την προσπάθεια της αστυνομίας, οι πολίτες έριξαν τελικά τον Σταυρό στην θάλασσα και στην συνέχεια προσήχθησαν από την ΕΛ.ΑΣ.

Οι πολίτες μάλιστα χρησιμοποιώντας μεγάφωνο καταφέρθηκαν εναντίον των μέτρων της Πολιτείας για την αποτροπή μετάδοσης του κορωνοϊού αποκαλύπτοντας πως είχαν απευθύνει κάλεσμα σε 50 ιερείς προκειμένου να παρευρεθούν στην ρίψη του Σταυρού αλλά όλοι αρνήθηκαν. Την ώρα που γίνεται προειδοποιήσεις για αύξηση κρουσμάτων.

Χωρίς επεισόδια κοινώνησαν οι πιστοί στις εκκλησίες

Ανοιχτές για τους πιστούς τηρώντας όλα τα μέτρα μεταξύ όσων παρακολούθησαν τη Θεία Λειτουργία, ήταν σήμερα το πρωί οι εκκλησίες για τον εορτασμό των Θεοφανίων. Όλοι οι πιστοί κοινώνησαν τηρώντας τις αποστάσεις λόγω κορωνοϊού.

Οι ιεροί ναοί άνοιξαν τις πύλες τους, σύμφωνα με τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα, δηλαδή υποχρεωτική χρήση μάσκας εντός των ναών, ένα πιστό ανά 15 τ.μ. με αποστάσεις των 2 μέτρων μεταξύ των παρευρισκομένων, μέγιστο αριθμό πιστών στους ιερούς ναούς τα 25 άτομα και στους μητροπολιτικούς τα 50.

Επίσης, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είχε δώσει ρητές εντολές στους εφημέριους των ναών της Αρχιεπισκοπής να τελειώσει η Θεία Λειτουργία των Θεοφανίων μέχρι τις 8:30 το πρωί και να γίνει μόνο μία Λειτουργία.

Από την πλευρά της, η ΕΛ.ΑΣ είχε διακριτική παρουσία με ήπια αστυνόμευση έξω από ναούς και ηχητικά μηνύματα για την αποφυγή συνωστισμού.

Θεοφάνια Κοινώνησαν πιστοί

Τελέστηκε ο εορτασμός των Θεοφανίων και στη Θεσσαλονίκη.

Από νωρίς το πρωί οι πιστοί βρίσκονταν έξω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου και περίμεναν να μπουν μέσα, για να παραλάβουν αγιασμό και αντίδωρο. Ο αγιασμός ήταν μέσα σε μπουκαλάκια, τοποθετημένα στην είσοδο του ιερού ναού, ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός, ενώ υπήρχαν και αντισηπτικά σε δύο σημεία εντός της εκκλησίας.

Εκκλησίες ανοιχτές κορωνοϊός

Τελέστηκε ο εορτασμός των Θεοφανίων και στο Πειραιά

Στον Πειραιά, μικρός αριθμός πιστών βρέθηκε στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας, ενώ η παρουσία της αστυνομίας και εκεί διακριτική. Στον Άγιο Δημήτριο στο Μπραχάμι, αντίθετα, μεγάλη ήταν η ουρά που σχημάτισαν οι πιστοί έξω από τον ομώνυμο ιερό ναό.

Στην Αγία Τριάδα, ο ιερέας κοινώνησε τους πιστούς στην είσοδο της Εκκλησίας.

Θεοφάνια Αγία Τριάδα

Και στη Λάρισα, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερωνύμου τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου η Θεία Λειτουργία για τη μεγάλη εορτή των Θεοφανίων. Την τελετή παρακολούθησε περιορισμένος αριθμός πιστών.