Σπάρτη - Κορωνοϊός: Θετικοί έξι υγειονομικοί - Αναστέλλονται χειρουργεία

Όλες οι πληροφορίες

Αρθρογράφος: Ιωάννα Πολυχρόνη
Ιωάννα Πολυχρόνη
Youweekly Editor
Σπάρτη - Κορωνοϊός: Θετικοί έξι υγειονομικοί - Αναστέλλονται χειρουργεία

Συναγερμός έχει σημάνει στο Γενικό Νοσοκομείο Λακωνίας στη Νοσοκομειακή Μονάδα Σπάρτης, καθώς ανιχνεύτηκαν έξι υγειονομικοί θετικοί στην κορωνοϊό.

Για το λόγο αυτό, από την πρώτη στιγμή ο φορέας ξεκίνησε και πραγματοποιεί συνεχείς ελέγχους στο προσωπικό, ενώ παράλληλα απολυμάνθηκαν όλοι οι χώροι, που κρίθηκε απαραίτητο από την επιτροπή ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων.

Επιπροσθέτως, από την Δευτέρα και μέχρι την Παρασκευή 15/01/2021 τίθενται σε εφαρμογή τα εξής μέτρα:

  • Αναστέλλονται τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία.
  • Αναστέλλονται τα τακτικά προγραμματισμένα χειρουργεία όλων των ειδικοτήτων, πλην των επειγόντων περιστατικών, για τα οποία θα τηρούνται αυστηρά μέτρα.

Όπως δήλωσε η διοικήτρια του Νοσοκομείου κ. Εύη Παπαγεωργίου «η ασφάλεια των ασθενών, του προσωπικού και των συμπολιτών μας επιβάλει την αυστηρή τήρηση των μέτρων από όλους μας. Για το λόγο αυτό ζητούμε από τους συμπολίτες μας να προσέρχονται στον φορέα, μόνον εφόσον είναι αναγκαίο και κυρίως να προσαρμόζονται και να ακολουθούν τις υποδείξεις του Νοσοκομείου όσο βρίσκονται εντός της δομής μας». Ενώ νωρίτερα ο Γώγος δήλωσε πως υπάρχουν σκέψεις για lockdown τύπου Μαρτίου.

κορωνοιος σπάρτη

Κορωνοϊός: Σκληρό lockdown στην Βοιωτία

Σκληρό lockdown έχει επιβληθεί στη Βοιωτία μετά από απόφαση του Νίκου Χαρδαλιά ελέω κορωνοϊού, με το στόχο να μην είναι άλλος από τον περιορισμό της διασποράς, αν και παράλληλα έχει ληφθεί απόφαση για την παράταση του απαγορευτικού εν γένει στην χώρα.

Μετά από έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, λαμβάνοντας υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα που έχουν προκύψει στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά... διαβάστε τη συνέχεια για το lockdown στην Βοιωτία στo Athensmagazine.gr