Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Ο Πάπας Φραγκίσκος έκανε το εμβόλιο του κορωνοϊού

Τι μεταδίδουν ΜΜΕ της Αργεντινής

Ο Πάπας Φραγκίσκος έκανε το εμβόλιο του κορωνοϊού
Ενημέρωση 13.01.2021 20:33
Από Κωνσταντίνα Τσουκαλά

Ο Πάπας Φραγκίσκος εμβολιάσθηκε σήμερα κατά του κορωνοϊού στην είσοδο της αίθουσας ακροάσεων Παύλος ΣΤ', της πόλης του Βατικανού σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της Αργεντινής.

Η Αγία Έδρα δεν επιβεβαιώνει την είδηση, αλλά έκανε γνωστό ότι σήμερα ξεκίνησε η διαδικασία εμβολιασμού στο παπικό κρατίδιο.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του ποντίφικα, Ματέο Μπρούνι, ανακοίνωσε την έναρξη της εκστρατείας εμβολιασμού για τους σχεδόν 5.000 κατοίκους και εργαζόμενους του Βατικανού.

Η ανακοίνωση του Πάπα για το εμβόλιο

Την περασμένη εβδομάδα, ο Πάπας Φραγκίσκος είχε ανακοινώσει ότι έχει αποφασίσει να εμβολιαστεί, «διότι πρόκειται για ηθική επιλογή».

Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της Αργεντινής, στον 84χρονο ποντίφικα θα χορηγηθεί η δεύτερη δόση του εμβολίου σε τρεις περίπου εβδομάδες. Παρεμπιπτόντως, δείτε εδώ την ανακοίνωση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον εμβολιασμό.

Εμβόλιο Κορωνοϊού: Μέχρι τις 20 Ιανουαρίου η πρώτη φάση

Ο υπουργός υγείας βρέθηκε στο νοσοκομείο Γεννηματάς όπου ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί και αναφέρθηκε στις φάσεις του εμβολίου κατά του κορωνοϊου

«Χαίρομαι που βλέπω ότι ο εμβολιασμός πηγαίνει πολύ καλά στους υγειονομικούς. Αυτή θα είναι μέχρι τις 20 Ιανουαρίου η πρώτη φάση του εμβολιασμού, στους ανθρώπους που δίνουν μάχη στα Νοσοκομεία όλους αυτούς τους μήνες με την Covid. Από τις 11 Ιανουαρίου ανοίγουν οι πλατφόρμες για τους πολίτες, ξεκινώντας από τους υπέργηρους, τους συμπολίτες μας άνω των 85 ετών», τόνισε για το πρόγραμμα των εμβολιασμών ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γ. Γεννηματάς», στο οποίο ξεκίνησε σήμερα ο εμβολιασμός του προσωπικού. Ωστόσο στην Ουαλία νοσοκόμα βρέθηκε θετική μετά την πρώτη δόση του εμβολίου.

«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με τον τρόπο με τον οποίο εξελίσσεται το σχέδιό μας για τον εμβολιασμό, καταρχάς των υγειονομικών, των συναδέλφων ιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού των Νοσοκομείων μας του Ε.Σ.Υ. και των ιδιωτικών Κλινικών και ιατρών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, των κλειστών δομών και των Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων. Ήρθα σήμερα στο Νοσοκομείο ''Γ. Γεννηματάς'', ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του Εθνικού Συστήματος Υγείας, με πολλές Κλινικές, που αντιμετωπίζει στη γενική εφημερία ένα μεγάλο μέρος του βάρους του Λεκανοπεδίου της Αττικής και πολύ επιτυχημένα», τόνισε ο υπουργός Υγείας.

εμβολιο κατα του κορωνοϊού

«Θα έχουμε τη δυνατότητα τις επόμενες εβδομάδες και μήνες – είδατε ότι εγκρίθηκε και δεύτερο εμβόλιο μετά της Pfizer, το εμβόλιο της Moderna – να προχωρήσουμε στον εμβολιασμό των ευπαθών ομάδων και του υπόλοιπου πληθυσμού. Καταλαβαίνω ότι υπάρχει ανυπομονησία, καταλαβαίνω επίσης ότι ο κόσμος έχει κουραστεί, έχουν γίνει πολύ μεγάλες προσπάθειες από όλη την ελληνική κοινωνία. Παρακαλώ πολύ λίγο υπομονή, μιας και τώρα υπάρχει επιστημονικά λύση σε αυτή την τεράστια κρίση Δημόσιας Υγείας και είναι ο εμβολιασμός, έτσι ώστε να μπορέσουμε σταδιακά να επανέλθουμε σε μια μερική, στην αρχή, και κανονικότητα λίγο αργότερα, που την αξίζουμε για όλη αυτή την προσπάθεια που έχουμε κάνει όλους αυτούς τους μήνες
», συμπλήρωσε.

Προβαίνοντας σε μια σημαντική προειδοποίηση τόνισε τα εξής: «Προσοχή παρακαλώ αυτούς τους τρεις μήνες – Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο. Θυμίζω ότι ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος είναι οι μήνες των αναπνευστικών λοιμώξεων, πρέπει να προσέχουμε πολύ. Να ευχαριστήσω και να συγχαρώ για τη διαδικασία που εξελίσσεται εδώ με επιστημονικότητα και με ασφάλεια και να ευχηθώ καλή συνέχεια και καλή επιτυχία».

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Βασίλης Παλαιολόγος: Ο ηθοποιός και νοσηλευτής μιλά για το εμβόλιο - «Έκανα το καθήκον μου»

Μητσοτάκης: «Θα γίνονται 8.000 εμβολιασμοί την ημέρα»

Share