Κορωνοϊός: Πέθανε ο Ολυμπιονίκης Λεωνίδας Πελεκανάκης

Όλες οι πληροφορίες

Αρθρογράφος: Ιωάννα Πολυχρόνη
Ιωάννα Πολυχρόνη
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: Πέθανε ο Ολυμπιονίκης Λεωνίδας Πελεκανάκης

Ο Ολυμπιονίκης Λεωνίδας Πελεκανάκης έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί σε ηλικία 58 ετών ύστερα από μάχη με την COVID-19 που κράτησε, σχεδόν, δύο μήνες.

Κατά πληροφορίες ο Λεωνίδας Πελεκανάκης δεν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα υγείας ενώ μέχρι τον Οκτώβριο έπαιρνε μέρος σε αγώνες ανοικτής θαλάσσης.

πεθανε απο κορωνοιο πελεκανακησ

Λίγα λόγια για τον Λέωνίδα Πελεκανάκη

Ο Λεωνίδας Πελεκανάκης γεννήθηκε στις 22/11/1962. Από την παιδική ηλικία βρέθηκε στο άθλημα της ιστιοπλοΐας. Ξεκίνησε κάνοντας όπτιμιστ στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πειραιά και συνέχισε σε άλλες ολυμπιακές κατηγορίες όπως Finn, Star, Soling ενώ υπήρξε και από τους κορυφαίους αθλητές στην ανοικτή θάλασσα με διεθνείς διακρίσεις ενώ από κορωνοϊό πέθανε και ο Χαρίλαος Ταλιαδώρος.

Θεωρείτο ένα από τα καλύτερα «τιμόνια» της γενιάς του. «Όλη η ζωή του ήταν η ιστιοπλοΐα. Αγαπούσε πολύ το άθλημα», δήλωσε στην «Κ» συντετριμμένος ο Ολυμπιονίκης Δημήτρης Δεληγιάννης.

Ο Λεωνίδας Πελεκανάκης μαζί με τον Δημήτρη Δεληγιάννη και τον Τάσο Μπουντούρη είχαν αναδειχθεί παγκόσμιοι πρωταθλητές στο Soling to 1993.

Το παλμαρέ του Λεωνίδα Πελεκανάκη ήταν γεμάτο από διακρίσεις. Σε τρίγωνο και ανοικτή θάλασσα. Το 1984, πήρε μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες μαζί με τον Ηλία Χατζηπαυλή και κατέκτησαν την 6η θέση στην κατηγορία των Star στη διοργάνωση του Λος Άντζελες.

"Έφυγε" από τη ζωή ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, Θεόδωρος Μήτρας

Η Νέα Δημοκρατία αποχαιρετά με θλίψη και οδύνη τον πρώην βουλευτή του κόμματος Θεόδωρο Μήτρα. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο τύπου της ΝΔ αναφέρει:

Ο Θεόδωρος Μήτρας υπηρέτησε με αφοσίωση τη νομική επιστήμη, την ιδιαίτερη πατρίδα του και την παράταξη ως βουλευτής Πιερίας από το 1993 ως το 1996. Στην οικογένεια και του οικείους του εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια».

Στις βουλευτικές εκλογές του 1993 ήταν υποψήφιος με τη ΝΔ και εξελέγη βουλευτής. Υπηρέτησε για την περίοδο 1993-1996. Τον Νοέμβριο του 2009 ήταν ανάμεσα στα 49 πρόσωπα από την Πιερία που πήραν μέρος στο έκτακτο συνέδριο της ΝΔ.