Τρίτη, 02 Μαρτίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Μητσοτάκης: Ανακοίνωσε δύο μέτρα ενοικίου και επιδόματος

Όλες οι πληροφορίες

Μητσοτάκης: Ανακοίνωσε δύο μέτρα ενοικίου και επιδόματος
Ενημέρωση 15.01.2021 12:57
Από Ιωάννα Πολυχρόνη

Δύο μέτρα οικονομικής στήριξης για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Βουλή.

Αυτά είναι τα νέα μέτρα

Στη συζήτηση στη Βουλή για την πανδημία ο κ. Μητσοτάκης εξήγγειλε συγκεκριμένα ότι:

  • Η κάλυψη του ενοικίου των επαγγελματιών κατά 80% επεκτείνεται για ένα ακόμη μήνα, τον Φεβρουάριο
  • Επεκτείνονται και θα καταβάλλονται κανονικά για δύο μήνες ακόμη όλα τα επιδόματα ανεργίας που έχουν λήξει.

Δώσαμε 24 δισ. ευρώ το 2020 - Κανείς δεν έμεινε απροστάτευτος

«Από την πρώτη στιγμή κάναμε πράξη ότι κανείς δεν θα μείνει απροστάτευτος», τόνισε, συνεχίζοντας την ομιλία του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Και εξήγησε: «Δώσαμε 24 δισ. ευρώ το 2020, σχεδόν το 15% του ΑΕΠ. Σχεδόν 700.000 επωφελήθηκαν από την επιστρεπτέα προκαταβολή. Δεν είδαμε καμία επιβάρυνση στο συνολικό ισοζύγιο της απασχόλησης. δώσαμε προτεραιότητα στην προστασία των θέσεων απασχόλησης, αυτή η πολιτική αποδίδει. Να μην ξεχνάμε πως από την 1/1/2021 πολλά νοικοκυριά θα δουν αύξηση του εισοδήματός τους από την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και τη μείωση ασφαλιστικών εισφορών». Ακόμη, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε πως από τον Μάρτιο θα γίνονται μαζικοί εμβολιασμοι.

μητσοτακης νεα μετρα

Τα στοιχεία για την Ελλάδα, τα επόμενα βήματα

O Kυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής, από όπου ενημέρωσε την εθνική αντιπροσωπεία για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, αναφέρθηκε επίσης στην κατάσταση στις ΜΕΘ αυτή τη στιγμή αλλά και στα εμβόλια που έχει εξασφαλίσει η χώρα.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε πως πλέον έχουμε την ασφάλεια να μπορούμε να συζητήσουμε μια περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων, γιατί έχει μειωθεί η πίεση στο Σύστημα Υγείας και υπάρχουν 424 κενά κρεβάτια σε ΜΕΘ.

«Σήμερα, σύμφωνα με τον χάρτη του ECDC, οι μόνες δύο χώρες που δεν είναι κόκκινες και έχουν και κάποιες πράσινες περιοχές είναι η Ελλάδα και η Φινλανδία», είπε ο πρωθυπουργός και αναφέρθηκε -δείχνοντας και συγκεκριμένα διαγράμματα- σε στοιχεία. «Η απότομη αύξηση στις νοσηλείες ξεκίνησε στις αρχές Νοεμβρίου, υπήρξε δραματική, κορυφώθηκε στις αρχές Δεκεμβρίου και πλέον τώρα αποκλιμακώνεται», είπε και συμπλήρωσε: «Η χώρα μας αθροιστικά βρίσκεται στην 21η θέση, η 5η που έχει τους λιγότερους θανάτους από τον κορονοϊό ανάμεσα στις ευρωπαϊκές χώρες».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκρουσε βέβαια το καμπανάκι ότι δεν πρέπει να υπάρξει κανένας εφησυχασμός και περιέγραψε τα επόμενα βήματα: «Διατήρηση μέτρων προστασίας, προσεκτικό άνοιγμα της οικονομίας, στοχευμένα περιοριστικά μέτρα και εξέλιξη της διαδικασίας εμβολιασμού».

Μάλιστα, ανακοίνωσε πως το πρόστιμο για όσους δεν τηρούν τα μέτρα αυξάνεται από 300 ευρώ σε 500 ευρώ.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Ανασχηματισμός: Αυτή είναι η νέα κυβέρνηση

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Μαζικοί εμβολιασμοί από τον Μάρτιο»

Share