Δευτέρα, 08 Μαρτίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Σημαντική ανακοίνωση από τα Jumbo - Αφορά όλους τους πελάτες

Ευχάριστα νέα για τη γνωστή αλυσίδα καταστημάτων

Σημαντική ανακοίνωση από τα Jumbo - Αφορά όλους τους πελάτες
Ενημέρωση 17.01.2021 12:51
Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Πολύ ευχάριστα φαίνεται πως είναι τα νέα για τη γνωστή αλυσίδα καταστημάτων Jumbo, η οποία μέσα από μία σημαντική ανακοίνωση που εξέδωσε έκανε γνωστό στους πελάτες της πως τα καταστήματά της ανοίγουν τη Δευτέρα (18/1).

Η ανακοίνωση της αγαπημένης εταιρείας είναι αρκετή λιτή και αφορά αποκλειστικά το άνοιγμα του καταστήματος χωρίς ραντεβού, στο πλαίσιο των επίσημων ανακοινώσεων της κυβέρνησης για το άνοιγμα των καταστημάτων.

«Αγαπητοί φίλοι των JUMBO, από Δευτέρα 18/1/2021 ΟΛΑ μας τα καταστήματα στην Ελλάδα θα είναι ΑΝΟΙΧΤΑ» ανέφερε η εταιρεία με τον ωράριο λειτουργίας να είναι «από τις 08.00 έως τις 20.00 (χωρίς ραντεβού). Ευχαριστούμε πολύ!», ενώ θυμίζουμε πως τα Jumbo αντιμετώπισαν πολύ μεγάλο πρόβλημα με τη διαχείριση του e-shop στο lockdown.

Jumbo άνοιγμα

Τα Jumbo έχασαν περίπου 700 εκατ. ευρώ τζίρο στο δεύτερο lockdown που τους γονάτισε

Το δεύτερο lockdown λίγο πριν τα Χριστούγεννα γονάτισε τα καταστήματα Jumbo, αφού το e-shop ανοιγόκλεινε καθώς δεν μπορούσαν να φέρουν εις πέρας τις τόσες πολλές παραγγελίες. Αυτό τους στοίχισε αρκετά...

Σε επίπεδα κάτω των 700 εκατ. ευρώ αναμένεται να έχει διαμορφωθεί ο τζίρος των Jumbo το 2020, με βάση τις ανακοινώσεις της εταιρείας για την πορεία του έτους, σύμφωνα με την οποία οι πωλήσεις υποχώρησαν κατά 18% σε ετήσια βάση.

Σε note της, η Optima Bank με δεδομένη την υποχώρηση αυτή εκτιμά πως ο κύκλος εργασιών της εταιρείας το 2020 θα διαμορφωθεί στα 694 εκατ.ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι η Jumbo «έχασε» τζίρο της τάξης των 150 εκατ. ευρώ λόγω των απαγορευτικών μέτρων (lockdown) που κράτησαν κλειστά τα καταστήματά της σε δύο διαφορετικές περιόδους μέσα στην προηγούμενη χρονιά.

Η Optima Bank θυμίζει πως η διοίκηση της εταιρείας επέλεξε να απέχει από την υπηρεσία του «click-away» το Δεκέμβριο, μήνας που παραδοσιακά αντιστοιχεί στο 25% των ετήσιων πωλήσεων της αλυσίδας λόγω των εορτών των Χριστουγέννων.

Η Optima τονίζει πως υποθέτοντας ένα περιθώριο EBITDA 27% (δηλαδή το επίπεδο που βλέπουμε στο α εξάμηνο του 2020), καταλήγει σε ένα με εκτιμώμενο EBITDA της τάξης των 187 εκατ. ευρώ (-28% σε ετήσια βάση) για το 2020. Κάτω από τη γραμμή EBITDA, υποθέσαμε: α) έξοδα απόσβεσης 35 εκατ. Ευρώ, β) καθαρά έξοδα τόκων 4,4 εκατ. Ευρώ και γ) πραγματικό φορολογικό συντελεστή 20%. Με βάση τις υποθέσεις μας, αναμένουμε τα καθαρά κέρδη για το 2020 ύψους 118 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 34% ετησίως.

Η χρηματιστηριακή καταλήγει λέγοντας πως η ορατότητα για το άνοιγμα των καταστημάτων της Jumbo στην Ελλάδα παραμένει περιορισμένη προς το παρόν, επομένως αναμένει ότι η μετοχή θα υπο-αποδόσει βραχυπρόθεσμα. «Ωστόσο, πρέπει να υπογραμμίσουμε τον ισχυρό ισολογισμό της Jumbo που προστατεύει από τυχόν ζητήματα ρευστότητας που απορρέουν από τα μέτρα κατά του Covid-19», καταλήγει η Optima που έχει τοποθετήσει τον πήχη για τη μετοχή στα 16 ευρώ.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Οργισμένος ο ιδιοκτήτης των Jumbo, Απόστολος Βακάκης

Αυτό είναι το νέο Jumbo: Το παιχνιδάδικο με τις σούπερ τιμές που μπορείτε να ψωνίσετε τα Χριστούγεννα!

TAGS
Share